LVC kan bli historiskt i SM-slutspelet

Sportsligt är det bra. Ekonomiskt? "Klart att det känns, men vi klarar ut det ganska bra", säger Linköping VC:s ordförande Bosse Kindgren inför SM-kvartsfinalen mot Iksu.

LVC:s damlag har en bra chans att nå SM-semifinal för första gången i klubbens historia.

LVC:s damlag har en bra chans att nå SM-semifinal för första gången i klubbens historia.

Foto: Erik Winell

Volleyboll2022-03-11 14:15

Tabellåttan Iksu från Umeå bör vara ett hinder som LVC ska klara av – i så fall väntar semifinal för första gången i klubbens historia på damsidan. 

– Vi vill tro att vi har högre kapacitet än Iksu och ska gå vidare. Första matchen på bortaplan blir viktig, det handlar mycket om det mentala, säger Bosse Kindgren.

Klubbens ekonomi belastas med ca 25 000-30 000 kr för resan till Umeå. LVC tar sig till Arlanda via tåg och därifrån vidare med flyg till Umeå. Hemresan blir via nattåg.

– Klart att det hade varit skillnad med exempelvis Värnamo, det kostar ungefär 3 000 kr. Samtidigt har vi bra koll på vår budget och klarar av en Norrlandsresa utan några större problem, säger Bosse Kindgren.  

Läget i laget?

– Det ser bra ut. Vi har haft lite skador och sjukdomar, men nu är nästan alla tillbaka.

Trots att slutspelet inte har börjat ännu är LVC redan igång med planeringen inför nästa säsong. Flera spelare från volleybollgymnasiet i Falköping är och har varit i Linköping för att provspela.

– Vi startade tidigt i år för att slippa jaga spelare i sommar. Jag hoppas att vi snart kan återkomma om både nyförvärv och spelare från den här säsongen som skrivit nya kontrakt, säger Bosse Kindgren.

Vad gäller den australiensiska trion Caitlin Tipping, Stefanie Weiler och Tessa Browne är inga beslut tagna om nästa säsong, men Kindgren säger att samtal ska föras med samtliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!