LVC-tränaren vill stanna – och satsningen fortsätter

Milan Bratic var besviken efter Linköpings VC:s uttåg från SM-slutspelet, men han vill gärna vara kvar som tränare. "Jag tänker redan på nästa säsong", säger Bratic.

Milan Bratic har gjort sin första säsong som tränare i LVC. Han vill gärna fortsätta.

Milan Bratic har gjort sin första säsong som tränare i LVC. Han vill gärna fortsätta.

Foto: Claes Nilsson

Volleyboll2021-03-23 14:24

Serben kom till Linköping under sommaren 2020 och avslutade säsongen i söndags med en blytung 2–3-förlust mot Lund i den andra SM-kvartsfinalen.

– Jag sov inte bra på natten efter vår förlust. Vi spelade bättre än i första matchen men vi saknar en stark ledare som kan avgöra de viktiga bollarna, säger Milan Bratic.

Kontraktet går ut den sista april och fram till dess är tanken att han ska vara kvar i Linköping och träna laget. Milan Bratic vill gärna se en fortsättning över nästa säsong.

– Vi har inte haft några förhandlingar än, men jag hoppas att det kommer. 

LVC:s ordförande Bosse Kindgren vill inte lämna några besked om hur det blir med Milan Bratics framtid, styrelsen har möte i veckan och ska diskutera läget. Om säsongen som helhet säger han:

– Hyfsat okej ändå. Vi saknade några vinnarskallar och var inte som bäst när det gällde som mest. Lund spelade mycket på deras rutinerade tjejer när det blev tajt i matcherna, säger Bosse Kindgren.

Blir det en satsning till nästa säsong?

– Vi har sagt tidigare att vi ska satsa på tjejerna, det står fast. Målet är att vi ska nå topp fyra, sen vet man inte hur mycket resurser vi får. Förhoppningen är att vi kan plocka in några talanger från RIG (volleybollgymnasiet) samt få hit spetskompetens. Spelare är det ingen brist på, säger Bosse Kindgren.

Mer LVC: Talangfulla centern Klara Juneholm är en av sju spelare som kan vinna pris som årets rookie i elitserien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!