LVC:s historiska avancemang – efter ny kross

LVC är klara för sin första semifinal någonsin på damsidan efter en ny komfortabel seger i Sporthallen. "Det var inget jag tänkte på när jag valde Linköping", säger Nathalie Arvidson.

LVC jublar efter lördagens avancemang.

LVC jublar efter lördagens avancemang.

Foto: Carl Holmqvist

Volleyboll2022-03-19 16:13

LVC klarade av kvartsfinalsmatcherna effektivt och slog ut IKSU över tre matcher i bäst av fem. LVC vann samtliga av matchernas sammanlagt nio set. På lördagseftermiddagen kunde LVC fira avancemanget i Sporthallen efter en ny 3–0-seger.

– Skönt att känna att vi kan göra jobbet och hålla fokus genom tre hela matcher. Superhärligt, säger LVC-passaren Nathalie Arvidson efter lördagens historiska seger. 

undefined
LVC:s Nathalie Arvidson i mitten.

Återigen var Caitlin Tipping LVC:s främsta poängmakare, men det var fler som levererade flertalet poäng (Stefanie Weiler: 10, Karin Eldh: 7, Tessa Brown: 6).

– Där har vi förbättrats enormt. Att alla strikers kan göra poäng, så vi bärs inte bara av Caitlin. Utan det är en laginsats.

Arvidson lyfter lagets servar som en framgångsfaktor.

– Vi litar på vår egen förmåga och sätter servarna. Servpressen har varit en stor nyckel. Vi åter inte dem komma ur rotationer på grund av misstag. Vi har haft ett snyggt spel.

undefined
LVC:s Stefanie Weiler.

Laget är det första på LVC:s damsida som tar sig till semifinal.

– Det är mäktigt. Det var inget jag tänkte på när jag valde Linköping. Jättekul att det gått så bra, säger Arvidson som kom till LVC efter att ha gått på volleybollgymnasium.

Nu väntar med största sannolikhet seriedominanterna /Halmstad. Som var obesegrade och bara förlorade fyra set under seriespelet.

– Det är alltid en fördel att vara underdog. Pressen är på dem och vi har visat att vi kan spela bra mot topplagen. Nu är det dags att vi skrämmer Hylte/Halmstad. 

LVC – IKSU: 3–0

Första set: 25–13

Andra set: 25–18

Tredje set: 25–14

LVC:s bästa poängplockare: Caitlin Tipping 16 poäng

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!