På väg mot vändning – men Linköping föll i rysare

Trots att Linköping VC hämtade in ett 0–2-underläge var det gästerna från Lund som till slut avgjorde matchen i femte set i första SM-kvartsfinalen.

LVC, med Frida Kindbom och Lovisa Sundqvist, föll knappt.

LVC, med Frida Kindbom och Lovisa Sundqvist, föll knappt.

Foto: Peter Calen

Volleyboll2021-03-14 19:05

– Det blev en tuff start för oss. Vi är ett ungt lag och det såg lite stressat ut i början av matchen. Efter två set spelar vi upp oss ordentligt och visar hur bra vi kan vara, men det är alltid svårt att komma tillbaka från 0–2, säger coachen Milan Bratic. 

Ja, det blev sannerligen en tuff start för LVC. Gästerna startade starkt och tog komfortabelt hem första set med 25–15. Trots att andra set blev betydligt jämnare så var det Lund som vann med 25–23. Då kom LVC ut som ett helt annat lag och två set senare stod det 2–2.

Allt skulle nu istället avgöras i det femte och sista setet. Och kanske var det just rutinen som blev utslagsgivande. Lund tog snabbt kommandot och vann övertygande med solklara 15–6.

Frida Kindbom, en rutinerad spelare i annars unga LVC, fick därmed inte kröna sina 150:e elitseriematch med en seger. 

– Alltid tråkigt att förlora matcher som är så här pass tajta. Känslan är att vi inte förlorar matchen i sista setet, utan snarare i de två första. Till en början fastnade vi lite i deras tempo och hade svårt att hitta vårt eget spel, säger Kindbom.

På söndag väntar returen i Lund, en match LVC måste vinna för att säsongen inte ska ta slut. 

Men LVC har förstås inte gett upp hoppet om att ta sig vidare i slutspelet och få till en tredje och avgörande kvartsfinal.

– Jag vet att vi är det bättre laget, för jag vet att vi kan spela betydligt bättre. Det känns som att Lund spelar på sin absoluta topp och vi når inte riktigt upp till vår, säger Milan Bratic.

LVC:s bästa poängplockare: Agnes Elm 29 och Karin Eldh 17. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!