Så ska Linköping nå toppen – och SM-final nästa år

På lördag inleds SM-slutspelet för Linköping VC – som redan har siktet inställt på final. Nästa år. "Det finns en plan", säger ordföranden Bosse Kindgren.

LVC-jubel under en av säsongens segermatcher i Sporthallen.

LVC-jubel under en av säsongens segermatcher i Sporthallen.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2023-03-17 10:00

Inför förra säsongen presenterade LVC-damerna en treårsplan med sikte på att våren 2024 spela SM-final – och ta guld.

– Har vi sagt så?

Ja.

– Det finns en plan där vi ska ta ett steg framåt för varje år. Jag tycker inte att steget till de allra bästa lagen är så stort. Vi hade matchboll mot Engelholm (som överlägset vann serien) i höstas, så ingenting är omöjligt nu heller, säger Bosse Kindgren.

Samtidigt kom ni fyra i elitserietabellen och hade långt till toppen.

– Erfarenhet och rutin är viktigt i volleyboll. Det tar tid att bygga och vi har ett ungt lag som kommer att bli ett år bättre. Planen är att behålla stora delar av det vi har, hitta rätt komplement och spetsa med tre utländska spelare. 

Just nu har ni Caitlin Tipping, Rebecca Redgen och Mikaela Stevens från Australien. Blir de kvar?

– Någon eller några av dem kan absolut bli det. Sen är det också möjligt att vi hittar något ännu bättre för att stärka våra muskler. Det dräller av spelare på marknaden och vi får många listor av olika agenter. Man kan väl säga att vi tittar mest i Australien, USA och Kanada.

I årets slutspel väntar först kvartsfinal mot Göteborg med start på bortaplan på lördag och första matchen hemma på onsdag. LVC får klara sig utan liberon Cornelia Milton, som missar resten av säsongen efter en operation.

– Nummer ett är att ta oss till semifinal även i år. I fjol förlorade vi bronsmatchen och målet är att ta det minst ett steg till nu, säger LVC-basen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!