Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 23 april, Namnsdag: Georg, Göran
Sverige

Häst drunknade i å

En häst med en kärra tillkopplad gick på tisdagen ner i Svartån i Västanbytorp, väster om Fjugesta. Räddningstjänsten försökte dra upp hästen med hjälp av en traktor, men den klarade inte olyckan med livet i behåll.

Hästen ska plötsligt ha börjat skena. Föraren kastades ur kärran innan hästen sprang ut i ån.

-Hon blev lite blåslagen, men klarade sig bra annars, säger Pelle Lindgren, inre befäl på Nerikes brandkår.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Mer från Sverige

Ville slippa matteprov - spred gas

Sverige Två 16-åriga pojkar har erkänt att det var de som spred en gas som tros vara blandning av peppargas och tårgas i Rudsskolan i Karlstad i förra veckan. De vill slippa ett matteprov, skriver nwt.se och vf.se.(TT)

Barnläkaren överväger stämma staten

Sverige Barnläkaren hade krävt drygt 2,9 miljoner kronor.Justitiekanslern (JK) beslut ger henne i stället 20 000 kronor för tiden hon satt frihetsberövad, misstänkt för ett spädbarns död.-Det är pinsamt, säger hennes advokat Björn Hurtig.Nu överväger man att stämma staten i ärendet.

Avloppsvatten rann ut i hamnen

Sverige I sex års tid har avloppsvatten runnit rakt ut i Sannegårdshamnen i Göteborg. Utsläppen upptäcktes nyligen av personal som byggde om bryggorna vid hamnen.(TT)

Misstänkt våldtäkt på äldre kvinna

Sverige Polisen misstänker att en kvinna i 75-årsåldern i Katrineholm överfallits utomhus och våldtagits i eftermiddags. Kvinnan har även ett funktionshinder. Hon har förts till sjukhus för undersökning.(TT)

Varsel vid Boforsfabrik i Karlskoga

Sverige BAE Systems Bofors i Karlskoga varslar 75 anställda om uppsägning. Varslet gäller både tjänstemän och arbetare. Färre beställningar inom forskning och utveckling är den främsta orsaken, uppger lokala medier.(TT)

Mattillgång avgör om älgen överlever

Sverige Älgarnas överlevnad hänger på om de har tillgång till mat, och vilken kvalitet det är på maten, visar en ny avhandling från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Parningstiden visar sig också krocka med jakten.(TT)

Rådgivare åtalas för förskingring

Sverige En man i Hallands län åtalas, misstänkt för att ha förskingrat över en halv miljon kronor i sitt arbete som försäkrings- och investeringsrådgivare. Pengarna kom från privatpersoner som ville investera i obligationer.(TT)

Amerikanen utan minne hittad död

Sverige Den 61-årige amerikan som led av minnesförlust och bara talade svenska har avlidit, skriver Bohusläningen. Mannen hittades medvetslös på ett hotellrum i Kalifornien i februari 2013.(TT)

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6379838,12