Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraFredag 18 april, Namnsdag: Valdemar, Volmar
Sverige

Häst drunknade i å

En häst med en kärra tillkopplad gick på tisdagen ner i Svartån i Västanbytorp, väster om Fjugesta. Räddningstjänsten försökte dra upp hästen med hjälp av en traktor, men den klarade inte olyckan med livet i behåll.

Hästen ska plötsligt ha börjat skena. Föraren kastades ur kärran innan hästen sprang ut i ån.

-Hon blev lite blåslagen, men klarade sig bra annars, säger Pelle Lindgren, inre befäl på Nerikes brandkår.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Mer från Sverige

Två skadade i skoterolycka

Sverige En man och en kvinna skadades när de i natt voltade med sin skoter ute på sjön Galtisjaurs is, fyra mil från Arjeplog. Kvinnan flögs till Norge för vård medan mannen transporterades till Sunderby sjukhus, uppger polisen.(TT)

Vittne: Yngre flicka bortförd i bil

Sverige Polisen satte in stora resurser sedan en yngre flicka misstänks ha blivit bortförd i Jakobsberg norr om Stockholm i går. En förundersökning om människorov har inletts.(TT)

Svensk kvinna försvunnen i London

Sverige En 23-årig svensk kvinna har anmälts försvunnen i London. Polisen gick på torsdagskvällen ut med en vädjan till allmänheten om att höra av sig om de har några upplysningar. Kvinnan sågs senast i lördags.(TT)

Gyllene vår för Skånes rapsfält

Sverige Mild vinter och en strålande vår har gett rapsen på Skånes åkrar en sällan skådad start. Rapsfälten börjar lysa gult flera veckor tidigare än vanligt, och knopparna bedöms vara mycket stora, skriver Sydsvenskan.(TT)

Knarklangare övervakade polisen

Sverige Det är inte bara myndigheter som använder modern teknologi för att övervaka gator och torg. I Malmö har polisen upptäckt att knarklangare satt upp kameror på husfasader - för att övervaka polisen, skriver Sydsvenskan.(TT)

Tre lämnades kvar efter tågmiss

Sverige Konduktören sade att tåget skulle stå stilla i Varberg en stund, så att man kunde gå ut för lite luft. Tre passagerare gick ut på perrongen. Då körde tåget vidare. Ett missförstånd, säger Öresundståg till GP på nätet.(TT)

Man greps misstänkt för mordbrand

Sverige En man greps i samband med att ett mindre hus utanför Grästorp blev totalförstört av en brand på torsdagskvällen. Mannen är misstänkt för mordbrand. Polisen visste på kvällen inte om någon omkommit i branden.(TT)

Bombtekniker undersöker polisbil

Sverige Bombtekniker ska undersöka en polisbil som står parkerad utanför polisstationen på Södermalm i Stockholm. I kväll upptäcktes att något lagt något på däcket som smällt så att däcket har gått sönder, enligt polisen.(TT)

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6379838,12