Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraTorsdag 24 april, Namnsdag: Vega
Sverige

Man knivskuren i Göteborg

En man som knivhuggits i halsen hittades vid lunchtid på söndagen i en lägenhet i Olskroken i Göteborg. Mannen, som är i 50-årsåldern, fördes i ambulans till Östra sjukhuset.

En kvinna i 30-årsåldern greps i närheten av lägenheten och är misstänkt för mordförsök. Knivar och kläder togs i beslag och lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning. Polisen vill inte gå in på om mannen och kvinnan känner varandra.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Mer från Sverige

Vill ha kryssningsrobotar på nya Jas

Sverige Regeringen vill att Sverige ska utrusta den nya generationen Gripenplan med kryssningsrobotar. Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen kritiserar förslaget och säger att Sverige i så fall blir en del av en global upprustningstrend.

Sju av tio: Stoppa vinst i välfärden

Sverige Sju av tio tillfrågade vill förbjuda vinstuttag inom vård, skola och omsorg, enligt Som-institutets rapport.

Två förhörda om Norrköpingsmord

Sverige På begäran av åklagare har polisen i dag hämtat in två personer till förhör om morden i Norrköping i måndags. Förhören ska nu föredras för åklagare som beslutar om de ska bli anhållna eller friges.

Åklagare vill avlyssna datatrafik

Sverige Säkerhetspolisen och åklagarna vill kunna avlyssna datatrafik i brottsbekämpande syfte. I praktiken handlar det om att den misstänktes dator ska smittas med en trojan.

Färre dementa får plats på boende

Sverige Trenden med att allt färre demenssjuka får plats på äldreboende fortsätter. År 2000 bodde 56 procent på särskilt boende, mot 42 procent i dag, enligt en ny studie. Samma period har antalet dementa ökat med 25 000.(TT)

Skadestånd till Torneälvsfiskare

Sverige Sju fiskare med fiskerätt i Torne älv ska få skadestånd för det inkomstbortfall de kan ha drabbats av när regeringen införde fiskeförbud där åren 1997-2010. Det har Högsta domstolen beslutat.(TT)

Sommar i södra Sverige

Sverige Nu är sommaren här. Åtminstone i Göteborg, Halmstad och Malmö och några mindre orter i de sydvästra delarna av landet. Med sommar avses en medeltemperatur på minst tio grader fem dygn i sträck.(TT)

Oklart ansvar för självkörande bilar

Sverige Bilar som kör själva är på väg att bli verklighet i trafiken. Färre olyckor är ett av målen - men om det händer något, vems är egentligen ansvaret?

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6364922,12