Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraMåndag 21 april, Namnsdag: Anneli, Annika
Sverige

Man knivskuren i Göteborg

En man som knivhuggits i halsen hittades vid lunchtid på söndagen i en lägenhet i Olskroken i Göteborg. Mannen, som är i 50-årsåldern, fördes i ambulans till Östra sjukhuset.

En kvinna i 30-årsåldern greps i närheten av lägenheten och är misstänkt för mordförsök. Knivar och kläder togs i beslag och lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning. Polisen vill inte gå in på om mannen och kvinnan känner varandra.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Mer från Sverige

Hönor hemma blir het trend

Sverige Pickande hönor i grannens trädgård kan bli en allt vanligare syn. Egna höns ser ut att vara den nya eko-trenden.

Reinfeldt i förtroendetopp

Sverige Fredrik Reinfeldt (M) är den partiledare som åtnjuter högst förtroende enligt Aftonbladet/Sifo. 55 procent har stort eller mycket stort förtroende för honom. Stefan Löfven (S) är hack i häl med 53 procent.(TT)

Fler hundar offer för vildsvin

Sverige Vildsvinsstammen växer explosionsartat. Förra året fick försäkringsbolaget Agria in rapporter om att 152 hundar dödats eller skadats av vildsvin, 2006 fick de in fyra. Mörkertalet är stort då många hundar är oförsäkrade.(TT)

Gäster evakuerade på fjällhotell

Sverige Gästerna evakuerades tidigt på måndagen från Hotell Riksgränsen efter rökutveckling i byggnaden. Enligt Catrin Hedqvist, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten, är det inte fråga om en öppen brand.(TT)

Misstänkt skottlossning i Edsberg

Sverige Polisen fick i natt ta emot ett 30-tal samtal om skottlossning i Edsberg norr om Stockholm. Trots en större polisinsats har ingen skadad person, bil, vägg eller fönster påträffats. Däremot några tomhylsor.(TT)

Kraftig brand i industribyggnad

Sverige En kraftig brand rasar i en industribyggnad i Åstorp. Det brinner kraftigt och branden har gått genom taket, säger Marie Keismar, länsvakthavande vid Skånepolisen. Fyra brandstationer deltar i släckningsarbetet.(TT)

SKL: Fler behövs i vården

Sverige Fram till 2023 behövs 225 000 nyanställningar i vård och omsorg, spår Sveriges kommuner och landsting (SKL) i sin långtidsprognos. Det krävs 129 000 undersköterskor och vårdbiträden, 38 000 sjuksköterskor och 12 000 läkare.(TT)

Nytt hepatit C-läkemedel för dyrt

Sverige Det nya läkemedlet Sofosbuvir kan bota människor smittade med hepatit C, HCV, utan biverkningar. Men i Västra Götaland räcker medicinen bara till 200 personer, de svårast sjuka, skriver GP.(TT)

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6364922,12