Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraFredag 25 april, Namnsdag: Markus
Sverige

Ökat väljarstöd för SD

Väljarstödet för Sverigedemokraterna fortsätter öka. Enligt Svensk väljaropinion, en sammanställning av de största opinionsundersökningarna under oktober månad, har partiet stöd av 7,7 procent av väljarkåren - en ökning med 1,3 procentenheter jämfört med september månad.

För övriga partier är förändringarna små, men båda blocken får minskat stöd.

Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet får tillsammans 48,3 procent, minus 0,3 procentenheter.

För de fyra borgerliga regeringspartierna minskar stödet med 1,2 procentenheter till 43 procent.

Svensk väljaropinion, som genomförs av Novus på uppdrag av SR Ekot, väger samman resultat från Demoskop, Sifo, Skop, Ipsos och Novus.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Mer från Sverige

Tusentals hemlarm utslagna

Sverige 40 000 kunder i hela Sverige berörs av den stora driftstörningen hos Verisures hemlarm, som gör att larmen inte kan signalera till larmcentralen i Linköping.

Vänsterextremister i rätten i dag

Sverige I dag inleds en rättegång i Stockholm mot åtta personer kopplade till vänsterextrema Revolutionära fronten (RF).Målet gäller bland annat tre fall av grov misshandel.

Ännu en anmälan om våldtäkt mot barn

Sverige Utredningen om misstänkta sexövergrepp på en förskola i Kalmar län växer. I dag meddelade polisen att man arbetar med ännu en anmälan mot 21-åringen. Den nya anmälan rubriceras som grov våldtäkt mot barn.(TT)

V vill satsa på minskade barngrupper

Sverige För att minska barngrupperna i förskolan och på fritids vill Vänsterpartiet de kommande åren anställa fler pedagoger. V vill också att barn till föräldralediga och arbetslösa får gå 30 timmar i förskolan i veckan.(TT)

Falska anmälningar om misskötta djur

Sverige Många som anmäls för att ha misskött sina djur visar sig vid en kontroll inte ha gjort något fel. Förra året kom 418 anmälningar in till länsstyrelsen i Västernorrland, 119 av dem visade sig vara obefogade.(TT)

Sköt med licensvapen i nöjespark

Sverige En man från Osby trodde att han tagit med sig en knallpistol till den småländska nöjesparken High Chaparral. När det blev dags för duell visade sig att han höll en riktig licenspliktig startpistol i handen.(TT)

Tillslag mot fildelningssajt

Sverige Polis har slagit till mot en person som misstänks stå bakom fildelningssajten dreamfilm.nu. Flera upphovsrättsskyddade filmer ska ha delats men om sajten har koppling till streamingpiratsajten dreamfilm.se är oklart.(TT)

Naturlängtan bakom kosläppsintresse

Sverige Arla räknar med 150 000 besökare på de omkring 50 gårdar som bolaget samordnar kosläpp på i år. Intresset har hittills vuxit år för år. "Det är viktigt att veta varifrån mjölken kommer", säger vd Henri de Sauvage.(TT)

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6203630,12