Recepten är för 4 personer

Gurksoppa med avokado, mynta och mer gurka

2 svenska fina gurkor

Artikelbild

2 avokado

2 lime

2 citroner

100g babyspenat

1 msk fin strimlad färsk mynta

1 msk champagnevinäger

1 dl olivolja

1 näve isbitar

Salt

Svartpeppar

Skär snygga klyftor av en avokado och skär 1 halv gurka i fina bitar. Mixa sen resten av gurkorna, avokadon, zest och juice från lime och citronerna, spenat, mynta, vinäger, olivolja och is. Mixa tills det hela är tokigt grönt och slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Förvara soppan i frysen tills den ska ätas. Den ska vara lite slushig.

Arrangera de snygga avokado och gurka bitarna i djupa tallrikar och häll på isig soppa.

 

Pumpasoppa med ingefära, kikärtor, yoghurt och grönkål

1 butternutsquash pumpa

1 msk gari

1 msk champagnevinäger

4 dl strimlad grönkål

1msk rostade kikärtor

4 msk yoghurt

2 msk picklad chili

Salt

Svartpeppar

Rapsolja

Skala och skrapa bort kärnorna från pumpan, skär den sen i tärningar och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.

Lyft upp pumpan ur vattnet och mixa allt slätt med ingefäran. Späd det hela med kokvatten så det blir fin soppkonsistens. Smaka av med champagnevinäger, salt och svartpeppar.

Fräs grönkålen i en panna med olja så den blir krispig, salta.

Arrangera en klick yoghurt, grönkål, kikärtor och chili i en djup tallrik och häll på soppa.

Skaldjurssoppa med mozzarella, mer skaldjur och tomat

1 l liter god skaldjursbuljong

l liter grädde

2 msk champagnevinäger

300g handskalade räkor/havskräftstjärtar/kungskrabba

2 tomater

1 msk hackad färsk basilika

1msk hackad färsk oregano

1 citron

1 msk olivolja

1 mozzarella

1 msk färskriven parmesan

några snygga basilikablad och organoblad

salt

svartpeppar

Koka ihop skaldjursbuljong, grädde och champagnevinäger, smaka av det hela med salt och svartpeppar.

Hacka över skaldjuren, filea och tärna tomaterna. Blanda skaldjur, tomater och örter med olivolja samt zest och juice från citronen, smaka av med salt och svartpeppar.

Arrangera skaldjursröran snyggt med hjälp av en stansring, riv några tussar av mozzarellan och lägg på, pynta med lite basilika och oregano. Toppa med parmesan och häll ny skummad skaldjurssoppa över hela härligheten.

 

Kycklingsoppa med tryffel, äpple och ägg

1 liter god kycklingbuljong

1 liter grädde

2 msk champagnevinäger

4 ägg

2 msk ättika

1 äpple

1 msk tryffelolja

1 ask krasse

Salt

Svartpeppar

Koka ihop kycklingbuljong, grädde och champagnevinäger till perfekt krämig soppkonsistens, smaka av med salt och svartpeppar.

Koka upp en kastrull med vatten, häll i ättikan. Kläck i äggen i en varsin kaffekopp, vispa till det kokande vattnet och häll försiktigt ner äggen en och en. Låt äggen simma runt i ca 4-5 minuter och lyft sen upp dem med en hålslev och lägg dem på ett hushållspapper så de torkar.

Hacka äpplet i fina tärningar och klipp krassen. Arrangera äggen i fyra tallrikar, släng på äppeltärningar, krasse, droppa över tryffelolja och skumma soppan ordentligt med hjälp av en stavmixer, häll den snyggt i tallriken. Njut!