Recept för 4 personer

BUFFEL MOZZARELLA MED PICKLADE GRÖNA TOMATER

4 stycken buffelmozzarella, ca 400g 4 gröna tomater 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1 dl vitlökskrutonger

Artikelbild

Koka upp ättika, socker och vatten och låt sen lagen svalna. Skiva tomaterna lövtunt och lägg dem sen i lagen. Servera buffelmozzarellan med gröna tomater och krutongerna.


PARMESANSTEKT KYCKLING, BÉCHAMEL, TOMATSÅS, GNOCCHI OCH ZUCCHINI

Parmesanstekt kyckling 600g kycklingfilé, 4 stycken  3 dl mjöl 3 ägg 3 dl ströbröd 1 dl färskriven parmesan

Béchamel 3 dl grädde 1 dl mjölk 1 dl färskriven parmesan maizena

Tomatsås 400g krossade tomater 1 morot, finhackad 1 gul lök, finhackad 2 vitlökar, finhackade 1 msk hackad färsk basilika 1 msk hackad färsk oregano 1 msk socker 1 msk rödvinsvinäger Olivolja

Gnocchi 500g skalad mjölig potatis 2dl vetemjöl 1 ägg

1 zucchini, snyggt skuren 2 msk hackad färsk persilja 1 dl färskriven parmesan Salt svartpeppar

Gnocchi Skala Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Ånga av potatisen noggrant och pressa den. Blanda potatis, ägg och mjöl till en mjuk deg den ska precis släppa från kanterna av bunken och vara smidig. Om det behövs tillsätt mera mjöl. Rulla ut degen till längder på mjölat bord till cirka 1 cm i diameter tjocklek, och skär i 2-3 cm långa stubbar. Lägg upp på mjölad tallrik och koka genast eller frys in. Koka gnocchin i saltat vatten tills den flyter upp till ytan. Vid servering så stek på gnocchin och zucchini i en panna med olivolja, salta, släng på persilja och riv över rikligt med paremsan.

Béchamel Koka upp grädde och mjölk, red såsen lite lätt och vänd sen ner parmesan och låt det inte koka igen. Smaka av med salt.

Tomatsås Fräs på grönsakerna i olivolja och slå sen på de krossade tomaterna, i med örterna, vinägern, socker och låt det hela stå och puttra så länge som möjligt, smaka av med salt och mixa den gärna med stavmixer.

Parmesanstekt kyckling Banka ut kyckling så den blir tunna och fin, använd undersidan av en kastrull om du inte har en köttbankare. Vänd sen kycklingen i mjöl, uppvispat ägg och sen i ströbröd där vi har blandat ner parmesan. Stek sen de panerade kycklingarna i rikligt med olivolja så de nästan blir friterade. Salta dem och stek klart kycklingen i ugnen på 150 grader tills de har en innertemperatur på 70 grader.

 

 

RABARBERPIZZA MED VANILJMASCARPONE

2 plattor smördeg, ca 200g 4 dl nerskuren rabarber 1 dl socker 1 msk smör 1 tsk malen kanel 1 äggula

1 paket mascarpone, ca 300g 1 vaniljstång 1 msk socker

(Ugn 200grader)

Stek rabarbern med socker, smör och kanel i en panna så att rabarbern blir mjuk men fortfarande har lite crunch kvar. Kavla ut smördegen så den blir tunn men fortfarande rektangulär. Lägg upp smördegen på ett smörpapper och lägg det på ett ugnsgaller. Skeda på rabarbern på smördegen och pensla ut äggulan längs kanterna. Baka sen smördegen i ca 10 minuter i ugnen.

Vispa ihop mascarpone, socker och vanlijfröna från vaniljstången. Klicka på vaniljmascarpone på rabarberpizzan när den kommit ut ur ugnen.