SCHNITZEL PÅ JULSKINKAN
fylld med västerbottenost serveras med kaprisaioli, citron, rostad potatis, rosenkål och pumpa

Kaprisaioli

2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk kapris
1 citron, zest och juice

300g pumpa, skalad och tärnad
2 dl brysselkål, delade
800g kokt potatis, delade
1 äpple, klyftad

8 tunna fina skivor julskinka, ca 600g
2 dl mjöl
2 ägg
2 dl panko
4 fina skivor ost
1 citron, delad i klyftor

Rapsolja och smör till stekning
Salt och nymalen svartpeppar

Kaprisaioli

Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt.

Potatisen

Stek potatis, pumpa och brysselkål i en större panna med rapsolja, salta. När allt är varmt och fått snygg färg så vänd ner äpple.

Schnitzlar

Lägg ihop två julskinkas skivor och lägg en bit ost i mellan. Panera dubbelskinkan i mjöl, uppvispat ägg och panko. Upprepa med all julskinka. Stek sen den panerade julskinka gyllene i rikligt med olja och smör. Servera de nystekta schnitzlarna med citron kaprisaioli och potatispannan. God jul!

KÖTTBULLAR I TOMATSÅS

valnötter, parmesanost och bucattini

Tomatsås

1 gul lök, hackad
2 morötter, skivade
2 stjälkar blekselleri, hackad
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk hackad basilika
1 msk hackad oregano
1 msk vittvinsvinäger
1 dl vatten

600g goda köttbullar, stekta
1 dl valnötter, hackade
200g cocktailtomater, delade
2 dl ruccola
Salt och nymalen svartpeppar
Parmesan

Tomatsås

Koka ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Mixa tomatsåsen slät.

Vänd ner pastan, köttbullar, cocktailtomater och valnötter i tomatsåsen så allt blir varmt. Lägg upp i fina tallrikar och topp med ruccola, ny riven parmesan och nymalen svartpeppar.

GRÖNKÅLSVÅFFLOR

överbliven lax, gräddfil, rödlök och pepparrot

Våffelsmet

4 dl Mjöl
4 dl Mjölk
2 Ägg
2 tsk Bakpulver
1 tsk salt
100g smör, brynt
2 strimlad grönkål
1 citron, zest och juice

400g gravad lax/rimmad lax/kallrökt lax
3 dl gräddfil
1 rödlök, finhackad
1 citron i klyftor
2 msk plockade dillvipor
2 msk ny riven pepparrot

Våffelsmet

Mixa samtliga ingredienser i en mixer. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och servera med tillbehören.