Korv i baguette

Baguette, bbqmajo och syrad lök

2 msk bbq
2 dl majonnäs

1 rödlök, finhackad
1 msk champagnevinäger
1 msk hackad koriander
salt och nymalen svartpeppar

1 surdegsbaguette, delad i fyra
4 goda grill korvar
Salt

Rör ihop bbq och majonnäs, smaka av med salt.

Blanda rödlök, koriander och champagnevinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.

Grilla korvarna och gör håll i baguetten så korven passar. I med korv, lök och bbqmajo.

Parisare
Bräckt falukorv, senapscréme, rotfrukter, stekt ägg och karamelliserad lök

2 gula lökar, strimlade
2 msk socker
1 msk vinäger

2 dl majonnäs
2 msk grov senap
1 orange morot, finhackad
1 gul morot, finhackad
½ gurka finhackad
1 msk champagnevinäger
Salt och nymalen svartpeppar

400g Falukorv, skuren i tunna skivor
4 fina och goda bagels
4 ägg
2 dl baby spenat
1 msk picklade senapsfrön

Stek gul löken i en kastrull, på med socker och vinäger. Låt det hela steka ihop så löken får fin färg och blir mjuk. Salta.

Blanda majonnäs med senap, morötter, gurka och champagnevinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.

Stek falukorven lätt i en panna utan fett så den blir varm och fin, stek ägg och rosta bröd.

Bygg din parisare med senapscrémen, karamelliserad lök, ägg, falukorv, picklade senapsfrön och spenat.

Falukorvstournedos
Ratatouille, parmesanbechamel, risoni och parmesan

2 vitlöksklyftor, finhackade
1 zucchini, tärnad
1 gul lök, hackad
1 morot, tärnad
2 stjälkar blekselleri, tärnade
1 fänkål, tärnad
1 chili, strimlad
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
1 msk hackad oregano
1 msk hackad salvia
1 msk hackad basilika
2 msk olivolja

3 dl grädde
3 dl mjölk
1 msk socker
maizena
1 dl riven parmesan

4 portioner Risoni

600g falukorv, skuren i 4 - 8 stubbar
1 bit parmesan
Salt och ny malen svartpeppar

Fräs på vitlök, zucchini, lök, morot, blekselleri, fänkål och chili i en kastrull med olivolja. I med krossade tomater, lagerblad, oregano salvia och basilika. Koka ihop ratatouillen så alla grönsakerna blir mjuka och goda, smaka av med salt och svartpeppar.

Koka ihop grädde, mjölk och socker, reda med maizena så den blir bra krämig, i med parmesan och koka inte upp den igen.

Grilla eller stek falukorven. Lägg falukorven i en ugnsform och skeda på parmesanbechamel riv över parmesan, gratinera i ugnen på 190 grader till det fått fin färg.

Vänd ihop ratatouillen och risoni så det blir varmt. Servera med de ny gratinerade falukorvstournedos och riv över rikligt med parmesan.