GRATINERADE HAVSKRÄFTOR
Färskost, örter, vitlök, parmesan och citron

300g färskost
1 msk finhackad dragon
1 msk finhackad körvel
1 msk finhackad persilja
1 chili, finhackad
2 vitlök, finhackad/rivna
1 dl ny riven parmesan
1 citron, zest och juice

10 havskräftor (ca 1 kg), delade

4 msk riven parmesan
Salt

Sätt på ugnen på 225grader. Vispa ihop ingredienserna till vår färskost, smaka av med salt.

Lägg havskräfthalvorna på en ugnsplåt. Bre på färskost, strö över det stekta brödet och parmesanost. Gratinera havskräftorna högt upp i ugnen i ca 5 minuter tills de är snyggt gratinerade. Servera med aioli och bröd


PILGRIMSMUSSLOR
Sojabrynt smör, rostad blomkål, forell rom, ingefära och hasselnötter

12 färska pilgrimsmusslor
½ huvud blomkål, ner plockad i små buketter
1 msk ingefära, finhackad
2 msk hasselnötter, rostade och hackade

150g osaltat smör
2 msk soja

4 msk forell rom
1 ask krasse

Olivolja och smör till stekning
Salt

Stek blomkålen i olivolja och smör så den mjuknar lite och får fin färg. Salta.

Bryn smöret och gå i med sojan.

Bryn pilgrimsmusslorna i en het panna med olivolja och smör, salta. Pilgrimsmusslorna ska få en fin stekyta men vara lätt råa i mitten. Skiva pilgrimsmusslorna när de är stekta och fördela ut dem på tallrikar med blomkål, hasselnötter, forell rom, ingefära och nyklippt krasse. Skeda på rikligt med soja smör och njut!

LOBSTER ROLL
Hummer, majonnäs, avokado, koriander, knipplök och sesam

4 kokta humrar, urplockade och skuren i mindre bitar
2 avokado, tärnad
2 dl strimlad salladslök
1 lime, zest och juice
2 msk strimlad koriander
1 msk rostade svarta sesamfrön
1 chili, finhackad
2 dl majonnäs
2 msk crème fraiche

8 korvbröd

1 msk plockad koriander
Limeklyftor till servering
salt

Blanda samtliga ingredienser till vår hummerröra, smaka av med salt. Fördela hummerröran i korvbröden, toppa med koriander och servera med limeklyftor.