Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraMåndag 21 april, Namnsdag: Anneli, Annika
Världen

Rekord i tjuvjakt på noshörning

Tjuvjakten på noshörning, pådriven av en ökad efterfrågan på noshörningshorn i Asien, sätter nya rekord i Sydafrika. Sedan januari i år har 245 noshörningar dödats, uppger lokala myndigheter. Hårdast drabbad är den berömda nationalparken Krugerparken, som förlorat 147 djur.

Med sina omkring 20 000 djur har Sydafrika mellan 70 och 80 procent av världens noshörningsbestånd. I fjol dödades 448 djur i Sydafrika, jämfört med bara 13 stycken år 2007.

Noshörningshorn, som felaktigt tros ha läkande egenskaper, säljs för över 440 000 kronor på svarta marknaden.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Mer från Världen

Presidentval i Syrien i juni

Världen Presidentval ska hållas i det krigshärjade Syrien den 3 juni, meddelar parlamentets talman.(TT)

Självmordsdåd i centrala Irak

Världen En självmordsbombare tog tio människor med sig i döden när han sprängde ett fordon fullt av sprängämnen vid en polisspärr i mellersta Irak i dag. Minst 35 människor ska ha skadats i explosionen.(TT)

Politiker dödad i Somalia

Världen En somalisk parlamentsledamot har dödats och en annan skadats vid en bilbombning i huvudstaden Mogadishu i dag, uppger landets premiärminister.(TT)

Biden till Ukraina

Världen USA:s vicepresident Joe Biden kommer på måndagen till Ukraina, där krisen inte visar tecken på att mattas trots överenskommelsen i Genève.

Fallskärmshoppare kvar på sjukhus

Världen Skadorna för de tre som överlevde flygolyckan i Jämijärvi i Finland på påskdagen är lindriga. De är kvar på sjukhus för observation.Åtta människor miste livet när det mindre flygplanet med erfarna fallskärmshoppare ombord störtade på eftermiddagen. De överlevande hann hoppa ut med fallskärm.

Bil körde in i kyrka - många skadade

Världen Ett tjugotal människor skadades när en bil kraschade genom väggen till en kyrka i Florida i USA mitt under en påskgudstjänst. Föraren ska ha sagt att bromsarna slutade att fungera när hon körde in på parkeringen.(TT)

Uppgång av dödligt virus

Världen På fem dagar har ytterligare 36 människor insjuknat av det sarsliknande viruset mers i Saudiarabien. Det är en plötslig ökning av sjukdomen som dödar runt en tredjedel av de smittade.(TT)

Dödlig busskrasch i Malaysia

Världen En turist dog och 40 andra skadades - de flesta lindrigt - när en buss i går föll ner i en tio meter djup ravin i Pahang i Malaysia, uppger polis. Bussen var på väg till Singapore.(TT)

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6058960,12