Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 23 april, Namnsdag: Georg, Göran
Världen

Rekord i tjuvjakt på noshörning

Tjuvjakten på noshörning, pådriven av en ökad efterfrågan på noshörningshorn i Asien, sätter nya rekord i Sydafrika. Sedan januari i år har 245 noshörningar dödats, uppger lokala myndigheter. Hårdast drabbad är den berömda nationalparken Krugerparken, som förlorat 147 djur.

Med sina omkring 20 000 djur har Sydafrika mellan 70 och 80 procent av världens noshörningsbestånd. I fjol dödades 448 djur i Sydafrika, jämfört med bara 13 stycken år 2007.

Noshörningshorn, som felaktigt tros ha läkande egenskaper, säljs för över 440 000 kronor på svarta marknaden.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Mer från Världen

Polischef dödad i Kairo

Världen En hög polischef har dödats av en bilbomb i en av Kairos västra förorter. Dådet är det senaste i en rad attacker i Egypten som riktar sig mot poliser och soldater.(TT)

Kvinna knivdödad i danskt köpcenter

Världen En ung kvinna har knivdödats i köpcentrumet Holmegårdcentret i Kokkedal, norr om Köpenhamn, uppger dansk polis. En person har gripits som misstänkt för mordet.(TT)

Grundvattnet i Kina förorenat

Världen Minst 60 procent av allt övervakat grundvatten i Kina innehåller för mycket föroreningar för att det ska kunna drickas direkt, rapporterar statliga medier. Vattenkvalitén i 203 städer i landet mättes i fjol.(TT)

Avrättning genomfördes i Missouri

Världen En man i Missouri i USA avrättades i natt för att ha mördat ett par bönder. Den avrättade försökte skjuta upp giftsprutan med hänvisning till att han har rätt att veta vilka droger som ingår - men vädjan avslogs.(TT)

Nya sanktionshot mot Ryssland

Världen USA hotar åter Ryssland med fler sanktioner om inte spänningarna i östra Ukraina minskar. Beskedet gavs av USA:s utrikesminister John Kerry i ett telefonsamtal med den ryske utrikesministern Sergej Lavrov i går kväll.(TT)

Tre döda barn hittade i London

Världen Tre barn har hittats döda på en adress i södra London, rapporterar brittiska BBC och The Guardian. En person ska ha gripits och hålls av polis. En utredning har inletts.(TT)

USA lovar försvara omstridda öar

Världen USA är skyldigt att komma till Japans hjälp i försvaret av de små öarna i Östkinesiska havet, som är i centrum för en japansk-kinesisk konflikt. Det försäkrar den amerikanske presidenten Barack Obama i en intervju.(TT)

Afghanskt valresultat dröjer

Världen Resultatet av det afghanska presidentvalet presenteras inte i morgon som planerat, utan först på lördag, enligt valkommissionen. I söndags, då hälften av rösterna räknats, ledde exutrikesministern Abdullah Abdullah.(TT)

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6058960,12