Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraTorsdag 24 april, Namnsdag: Vega
Världen

Rekord i tjuvjakt på noshörning

Tjuvjakten på noshörning, pådriven av en ökad efterfrågan på noshörningshorn i Asien, sätter nya rekord i Sydafrika. Sedan januari i år har 245 noshörningar dödats, uppger lokala myndigheter. Hårdast drabbad är den berömda nationalparken Krugerparken, som förlorat 147 djur.

Med sina omkring 20 000 djur har Sydafrika mellan 70 och 80 procent av världens noshörningsbestånd. I fjol dödades 448 djur i Sydafrika, jämfört med bara 13 stycken år 2007.

Noshörningshorn, som felaktigt tros ha läkande egenskaper, säljs för över 440 000 kronor på svarta marknaden.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Mer från Världen

Dödlig attack på sjukhus i Kabul

Världen En afghansk säkerhetsvakt har skjutit ihjäl minst tre personer på ett sjukhus i huvudstaden Kabul. Enligt Reuters är offren utlänningar. Gärningsmannen rapporteras ha skottskadats av sjukhusets vakter.(TT)

Dödliga attacker i Pakistan

Världen En flyginsats mot misstänkta talibanfästen i nordväst, nära gränsen mot Afghanistan, pågår i Pakistan. Det finns uppgifter om att 15 militanta rebeller dödats. Samtidigt skakas staden Karachi av flera dödliga bombdåd.(TT)

Obama skärper tonen mot Ryssland

Världen USA:s president Barack Obama anser att Ryssland inte följer överenskommelsen som syftar till att skapa avspänning i Ukraina. Det är första gången han kommenterar frågan sedan Genèvemötet för en vecka sedan.(TT)

Berlusconi straffarbetar nästa vecka

Världen Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi säger att han i nästa vecka kommer att börja sin ettåriga samhällstjänst på ett ålderdomshem. Detta efter att han nyligen dömdes för skattebrott.(TT)

Obama: Vi försvarar japanska öar

Världen USA:s president Barack Obama säger omigen att några omstridda öar, i centrum för en bitter konflikt mellan Japan och Kina, ingår i försvarsavtalet som gör att Washington måste agera om de blir angripna.(TT)

Kraftigt jordskalv i Kanada

Världen Ett jordskalv med en magnitud på 6,7 har inträffat utanför Vancouver Island i östra Kanada, enligt USA:s geologiska inistut USGS. Enligt det amerikanska tsunamivarningskontoret i Alaska finns ingen fara för någon tsunami.(TT)

Venezuela lovar betala importörer

Världen Venezuelas president Nicolás Maduro lovar att betala tillbaka flera miljarder dollar som landet är skyldigt alltmer missnöjda importörer. Skulden är en av orsakerna till den stora bristen på basvaror i landet.(TT)

Rapport: Ekomat inte hälsosammare

Världen Ekologisk odlad mat är inte nödvändigtvis hälsosammare än konventionellt odlad, visar en rapport från norska Vitenskapskomiteen for mattrygghet. Rapporten är den största genomgången som gjorts, enligt Aftenposten.(TT)

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6058960,12