Inget stoppade Lucas Glover från att vinna US open i golf med två slags marginal.

Bäste svensk blev Henrik Stenson på nionde, fem slag bakom Glover.

Amerikanen Lucas Glover, 29, hade inte vunnit sedan 2005 men på Bethpage Black-banan i Farmingdale, New York, slog han till och tog hem den 109:e upplagan av US open före landsmännen Ricky Barnes, Phil Mickelson och David Duval.

Tillsammans med ledande Ricky Barnes hade Duval ett gott läge långt före resten av fältet inför sista rundan som fick avslutas först på måndagen på grund av det ihärdiga regnet som stoppat allt spel både på torsdagen och lördagen. Barnes tappade dock sitt spel i den hårda vinden och gick sex över par. I stället blev Mickelson och Duval de stora hoten och de var lika med Glover inför 17:e där duon dock gjorde bogeys samtidigt som Glover gjorde birdie på 16:e. Det räckte för att Glover skulle kunna hålla undan och ta sin andra seger på PGA-touren, efter en 73-runda och totalt 276 slag.

Titelförsvararen Tiger Woods låg nio slag bakom ledarduon inför sista rundan men gick ett under par och hade ett tag lite kontakt. Men till slut blev världsettan sexa på 280 slag.

Av svenskarna gick Henrik Stenson bäst sista rundan. Han var en av bara sju spelare som gick under par och avancerade 16 placeringar till nionde och blev bäste svensk med 281 slag, ett över par.

Peter Hanson som låg tolva gick fyra över och slutade 18:e på 284 slag. Johan Edfors, även han fyra över på rundan, tappade och blev 27:a på 286 slag medan Carl Pettersson, som gick två över, klev upp till 36:e plats med sina 288 slag.