Så har då vänstern i Sverige med alla sina extrema grupper långt ut på vänsterkanten till Mona Sahlins socialdemokrati visat upp hur man bemöter idrottsmän från ett demokratiskt land. Israeliska idrottsmän ska bojkottas eller om inte det går så ska de förnedras att spela utan åskådare. När Sverige spelade i Israel mottogs de som gäster men socialdemokraternas starke man, Ilmar Reepalu i Malmö vill helst inte ha något att göra med de israeliska tennisspelarna. Däremot har han inte svårt att välkomna diktaturer som Nordkorea och Iran.

Demonstrationerna som ska hållas i Malmö med ett 30-tal vänsterorganisationer får bra uppbackning av nynazister. Vi har tydligen i Sverige fått en ny allians som vi kan kalla brunvänstern. Stöveltrampen hörs igen och antisemitismen sticker åter upp sitt fula tryne.

Vad säger alla socialdemokrater som en gång hade en fin relation till Israel? Det kanske inte är så lätt att försvara förintelsens offer när man själv har gått under Hamasflaggor och hakkors i demonstrationer mot Israel?

Kanske borde alla svenska politiker sluta upp för London Declaration on combating anti-Semitism som 125 parlamentariker från 40 länder antog i förra veckan. Deklarationen är en kraftfull uppmaning till alla politiker att avslöja, konfrontera och isolera politiker och partier som sprider hat mot judar och Israel.

Alf Lindgren