Det är en grundläggande rättighet i en demokrati att få ge uttryck för sina tankar och känslor i tal och skrift. Det skriver riksdagen på www.riksdagen.se. Runt om i världen dör människor i kampen för att få uttrycka sina åsikter och för att få leva i vad vi kallar för demokrati. Något som vi här i Sverige har haft länge. År 1766 infördes tryckfrihet i Sverige. Ändå finns det en grupp i Sverige som inte får uttrycka sina åsikter och som man får hoppa över grundlagen för att fälla.

Jag pratar om fotbollsklubbar och supportrar.

AIK anmäldes till disciplinnämnden för en banderoll med texten "Disciplinnämnden - en jävinstans med beslut utan substans", Helsingborg för texten "Vi är människor, behandla oss som det. Inga speciallagar" och Djurgården för att ha klippt gräsmattan i cirklar i stället för i raka linjer.

Det är dags att ändra beteendet både i förbund och media. Vi kan inte få stopp på problemen som finns genom hårdare regler och framför allt inte genom att censurera läktarna. Problemen som finns på och runt arenorna är i dagsläget väldigt små, men genom en snedbild från media och förbund verkar det vara farligt att gå på fotboll. När var Beatrice Ask senast på fotboll?

Supportrarna är en extremt viktig tillgång för allsvenskan som är rankad som nummer 28 av Fifa och med hjälp av dem kan man lösa de sista problemen. Som AIK har fått slut på inkastade föremål och som det just nu är pyrostopp på AIK:s läktare.

Www.positivlaktarkultur.se tar upp problemen med svensk fotboll och lösningar på problemen och de flesta supportergrupper i Sverige har ställt sig bakom åsikterna. Media och politiker måste ta sitt ansvar för att rädda sporten.