Man kan inte förvänta sig annat än att den sittande majoriteten ska berömma sig av vad en långvarig högkonjunktur kan åstadkomma för ekonomin. Vi har många duktiga företagare i Sverige och i Mjölby kommun, som just nu jobbar stenhårt för sina företag och därmed med att skapa resurser för välfärdssamhället, trots en oförstående regering.

Jag är ju, som Anna Johansson och Cecilia Burenby mycket riktigt påpekar, politiskt oprövad. Men som nybliven 60-åring och med drygt 30 års eget företagande och ett brett engagemang i föreningsliv och samhällsfrågor bakom mig, är jag väl inte direkt oerfaren.

Att inte vara alltför politiskt belastad och uppfödd inom partiet, ser jag som en fördel. Den kommunalpolitiska lunken är tydligen lätt att fastna i. Det är precis det som är problemet. Mätta katter gör sig inte särskilt stort besvär. Etablissemanget blir likformigt och svårt att både påverka och förstå medborgarna. Att missnöjespartier får luft under sådana omständigheter är inte konstigt. Där har vi, både Moderater och Socialdemokrater, en läxa att lära.

Bättring alltså. Vi Moderater hävdar att det finns praktiska, genomförbara lösningar på dagens samhällsproblem. Inga snabbfix men det går! En kommunledning såväl som en regering måste kunna inge hopp och framtidstro hos både medborgare och medarbetare. Det finns massor av duktiga medarbetare i Mjölby kommun som kan göra storverk med ett bättre ledarskap.

Jag själv behöver inte vara så politiskt slipad, de personerna finns i vår partigrupp. Hos oss är det laget före jaget som gäller. Vi ser gärna fler medspelare!

Lars-Åke Pettersson

Nya Moderaterna i Mjölby kommun