”En plan för ett starkare Sverige.” ”Det är naivt att tro att flyktingkrisen är över.” ”Ingen ska ha rätt att utsätta någon för en dålig skola.” Det här är bara några av de floskler som nu ständigt hörs från Moderaterna och Anna Kinberg Batra. Moderaterna har lämnat sin ideologiska kärna och blivit ett ryggradslöst taktiserande parti.

Ett partis ideologi är grunden i partiets väljarbas. Jag är säker på att majoriteten av de som röstar på Moderaterna inte gör det för att man tycker det sjätte jobbskatteavdraget är så fantastiskt utan en röst på Moderaterna läggs för att dess väljare kan identifiera sig med partiets ideologiska grundsyn, alltså att stå upp för individens frihet och kampen mot socialismen. Har någon under hela Kinberg Batras tid som partiledare hört henne yttra några av dessa ideologiska ställningstaganden? Nej, hela Moderaternas retorik har bestått av floskler, taktiserande och förflyttanden av kommatecken. Om partiet vill nå tillbaka till toppen måste man börja tilltala människors ideologiska hjärtan.

Det är inte bara för ett ökat väljarstöd som ett återgående till Moderaternas ideologiska rötter är viktigt. Det är också liberalkonservatismen som är lösningen till de många olika problem som Sverige idag står inför. Det är avregleringar och större frihet för individen som är nyckeln till integrationen. Det är hårdare tag mot kriminella som är lösningen på situationen som har uppstått i många förorter och Malmö. Och framför allt är det att sätta individen i centrum som kommer göra att människor känner sig inkluderade i det svenska samhället och inte gör uppror mot det.

Här kommer jag med en direkt uppmaning till Moderaterna och Anna Kinberg Batra, sluta släng er med floskler och börja prata ideologi!

Henrik Dalgard

ledamot MUF Linköping