I Sverige är det enklare idag än vara HBTQ+ än någonsin. Det betyder inte att kampen för våra rättigheter och möjligheter är över. Just därför tycker vi i Volt Sverige att evenemang som regnbågsveckan i Linköping är viktiga, särskilt då den ligger efter den paradtäta sommarsäsongen. Pride är ingen sommarfråga eller ens en valfråga utan ett heltidsarbete för vår och kommande generationer.

Det finns fortfarande oroväckande stora rörelser i Europa som vill begränsa oss. Arbetet är nämligen större än Sverige. I Sverige är det svårare för samkönade par att faktiskt få adoptera – i Rumänien diskuteras en folkomröstning om totalförbud av samkönat äktenskap.

Vi behöver helt enkelt en europeisk standard. Volt är ett parti som finns i alla EU-länder. Vi går alla till val 2019 på samma vallöften och vi lovar att lyfta försvaret av regnbågens alla färger till Europa. Samma rättigheter för alla i hela EU. Europa kan vara en ledstjärna för världen, men då måste hela EU stå upp för att all kärlek är bra kärlek.

Låt våra barn växa upp utan de fördomar som präglat vår uppväxt och låt oss lyfta förändringen hemifrån upp genom samhället. Frågan om likaberättigande är långt från begränsad till Linköping, Sverige eller EU men förändringar börjar med vilja. Förändringen börjar vid köksbordet och går parad från Stora torget hela vägen till Bryssel.

Representation av HTBQ+ för barn handlar inte om sex utan om känslor. Vi vill därför att man redan i tidig ålder erbjuds böcker där samkönade par behandlas som vilka par som helst. Missuppfattningen att relationer och könsidentitet enbart handlar om sex visar att vi har en lång väg att gå; att vi är HBTQ+ är egentligen inte revolutionerande och våra barn kommer inte göra det till en större sak än vi gör. Genom manifestationer som regnbågsparaden och genom hårt arbete kan vi förändra Europa.

Julia Boehme

Volt Sverige/HTBQ+