Det märks tydligt att valrörelsen nu är i full gång. Det finns vissa partier som lovar vitt och brett om än det ena än det andra. De som definitivt leder den ligan är Socialdemokraterna i Åtvidaberg.

Sverigedemokraterna Åtvidaberg har både i budgeten 2017 och 2018 haft med kostnaden för ett återöppnande av simhallen långt innan den ekonomiska föreningen för återöppnande av simhallen bildades och därmed började sin kampanj.

Redan i en tidigare debattartikel skrev vi Sverigedemokrater i Corren 2017-03-17, att det är ”Hög tid att Åtvidaberg får en simhall”.

Detta innebär alltså, att vi Sverigedemokrater var framsynta och väl såg och var väl medvetna om våra invånares behov och därmed lägger vår röst på ett återöppnande av simhallen.

Vi gratulerar Socialdemokraterna att de nu i simhallsfrågan helhjärtat insett och stöder Sverigedemokraternas sedan några år tillbaka väl genomtänkta satsning på vår simhall.

Men erkänner samtidigt att vi blev nog så förvånade, när vi nu ser, att Socialdemokraterna försöker göra simhallsfrågan till sin egen.

Märkligt agerande från deras sida!

Citat från Corren 2017-10-28 ”S+M inga miljoner till simhall”.

Alltså, för bara ett halvt år sedan var Socialdemokraterna helt emot en simhall i Åtvidaberg. Åtvidabergs kommunalråd Elisabet Edlund (S) lade fram sin uppfattning i budgetdebatten november 2017 att Åtvidabergsborna kunde åka till Linköping för användande av simhall. Detta uttalande från hennes sida väckte nog så stor förvåning och även upprördhet.

Grattis Socialdemokrater att ni nu helt stöder oss Sverigedemokrater. Förnuftet tycks nu även finnas i ert parti Socialdemokraterna, eller kan det helt enkelt bara vara ett desperat försök från er sida att vinna röster? Kan det vara så, att Socialdemokraterna är ett parti som vänder kappan efter vinden? Idag har föreningen Åtvidabergs simhall insamlat fler än 2 000 underskrifter för simhallens återöppnande. I Corren 2018-05-29 kan man läsa ”S till val med simhall i programmet”.

Resultatet av allt detta blir, att vi i Sverigedemokraterna gläder oss och tolkar det så, att vi äntligen kan få vår vilja igenom gällande simhallen.

Jan Svensson

gruppledare (SD)

Richard Svensson (SD)

Lars Elmendal (SD)

Beryl Elmendal (SD)

Joakim Gustavsson

vice ordförande SD Åtvidaberg