Debatt Socialdemokraterna har en pågående sjukvårdskampanj där de säger att de vill satsa mer resurser på sjukvården. Det är bra. Vi behöver bli fler som vill ha mer resurser till välfärden. Problemet är dock att när Socialdemokraterna i Östergötland driver kampanj så är det med lögner och osanningar. För i realiteten vill de ge den östgötska sjukvården mindre resurser.

I en reklamfilm på Facebook påstår de att de vill anställa 68 nya barnmorskor i Östergötland. Detta samtidigt som regionstyrelsen på onsdag nästa vecka behandlar ett ärende där Barn- och kvinnocentrum, där bland annat förlossningsvården finns, föreslås spara 18 miljoner kronor de kommande tre åren. Sjukvårdens totala besparingar som fattas beslut om på mötet är 393 miljoner kronor. Och detta är bara första steget i de ännu större nedskärningar och besparingar som Socialdemokraterna vill göra.

Det kan inte vara rimligt att man lovar väljarna en sak men samtidigt agerar precis tvärt om. Med den ekonomiska politik som Socialdemokraterna för i Östergötland så står sjukvården inför nedskärningar och inte satsningar som de försöker förespegla. Det är att föra medborgarna bakom ljuset. Det kan aldrig vara okej!

Emil Broberg

gruppledare Vänsterpartiet