Debatt Svar på "Tomma stolar ett tecken på växtvärk" 27/6.

Vi förstår varför SD i Östergötland är så arga på vår granskning av deras agerande i länets kommuner. De lyckas ju inte hitta ett enda exempel på någon felaktighet i granskningen. Så faktum kvarstår: SD har i 27 fall inte ens lagt något kommunalt budgetförslag. Dessutom har de i 13 fall inte tillsatt de fullmäktigeplatser som de fick 2014. Så mycket är alltså SD:s tal om ”respekt för väljarna” värt.

Eftersom SD inte lyckas hitta några fel i vår granskning ägnar de istället halva sitt svar åt ett helt annat ämne, nämligen att LO även i årets val samverkar med Socialdemokraterna. Det är sant, och vi är helt öppna med det. Det är dock inte sant att vi ”lägger 30 miljoner kronor på Socialdemokraternas valkampanj”. LO:s valbudget går till vår egen fackliga valrörelse, inte till Socialdemokraterna.

SD är en av våra huvudmotståndare i valet. En röst på SD är en röst för en moderatledd regering. Tillsammans med Ulf Kristersson vill SD sänka skatten för de rikaste, urholka anställningstryggheten och pressa ner våra medlemmars löner. Därför tänker vi arbeta för att Sverige får en fortsatt socialdemokratiskt ledd regering med LO-medlemmen Stefan Löfven som statsminister.

Majlene Westerberg, ordförande LO-distriktet i Mellansverige

Jessica Svensson, ombudsman LO-distriktet i Mellansverige