Replik till Christian Gustavsson (M) ”Integration går före migration”, 21/8.

Från Sverigedemokraternas håll får jag lov att säga att det är positivt att en ledande moderat i kommunen nu för fram viss självkritik mot den egna migrationspolitiken, även om Moderaterna har otroligt lång väg att vandra innan man igen har någon som helst sorts trovärdighet i den aktuella politiska frågan.

Med tanke på att svensk politik på området har varit havererad i så många år, så undrar jag om den nya moderata självkritiken inte bara är just en bekännelse under galgen när man ser att Sverigedemokraterna far förbi Moderaterna i opinionsmätning efter opinionsmätning.

Är det dock så att Moderaterna menar allvar och vill gå till botten med de migrationsrelaterade problem man själva varit högst delaktiga i att skapa, och ansluta sig till Sverigedemokraternas linje om en ansvarsfull migrationspolitik, så är jag den förste att hälsa välkommen.

Vi Sverigedemokrater har såväl i Linköpings kommun som på andra politiska nivåer under alla år lagt förslag för att stävja migrationsrelaterade problem, men nämnda förslag har moderater hela tiden röstat mot. Så sent som i tisdags den 18 augusti under sammanträde med kommunstyrelsen i Linköping så röstade Gustavsson och övriga moderater för fortsatt härbärgering av EU-migranter för miljontals kronor, samtidigt som man röstade mot bland annat ett medborgarförslag om folkomröstning om att förbjuda tiggeriet i Linköping.

Så när det väl kommer till kritan så finns det väldigt mycket att bevisa för Moderaterna. Handen är dock utsträckt från Sverigedemokraterna framöver om att tillsammans nå en ansvarsfull politik vad rör migrationen till Sverige. Upp till bevis nu!

Jonas Andersson (SD)

gruppledare i Linköpings kommunfullmäktige