Insändare Svar på "För sent att tänka om i Tallboda", 16/5.

Tack för att ni besvarade vår vädjan om större hall i Tallboda. Dock blir jag som invånare mycket bekymrad över svaret.

För sent? Det kan aldrig vara för sent att göra rätt? Ändå bra att ni erkänner att ni gjort fel. Skicka in en bygglovshandling som alla andra får göra om att göra en ”Tillbyggnad på befintlig byggnad”.

Eller ändra era principer och detaljplan. Bygg hallen innan det är försent. Kliv ur den negativa trenden nu!

Blir även bekymrad över svaret ni gav om att det skulle få ”orimliga konsekvenser” att börja om. Ett tips! Börja inte om, utan lägg till de ynka kvadratmeter som behövs för att kunna bedriva sjysst verksamhet.

Ni kan inte vara stolta över detta omoderna tänk ni haft genom alla dessa år för planeringen av nya skolan och idrottshallen i Tallboda. Föreningen Tallboda IF har trots allt varit på er om detta sedan många år tillbaka.

Kom inte dragandes med att det är för sent. En riktigt dålig ursäkt!

Ett tydligt exempel på att man kan kasta om i detaljplaner, kostnader och så vidare är ju Linköpings "miljardsimhall”. Orimliga konsekvenser? Jo, man tackar! Vad är skillnaden? Några ynka kvadratmeter till Tallbodas fördel.

Kom igen nu och visa att ni har viljan, kreativiteten och en positiv inställning.

Skolan kan bli klar i tid ändå och påverkar inte det minsta någon elev i Linköpings kommun. Skolans byggnad lever sitt eget liv i bygget. Ja, idrottshallen kanske kan få nån eller några månader för sen ankomst.

Men jag lovar att ni och invånare kommer tycka det är väl värt att vänta på.

Ni bygger för framtiden för Linköpings kommun, och inte för era egna principer eller er stolthet! Jag vet att ni är vanliga människor som fattar viktiga beslut för invånare i Linköpings kommun. Så snälla, tänk långsiktigt.

Att hänvisa invånare i Tallboda till att sätta sig i bilen varje dag till Kallerstad, när väl den hallen är färdig, för en vanlig träning känns onödigt, då det finns plats på marken vid skolan som byggs nu.

CF, ideell ledare