Insändare Svar på "IS-krigare har rätt att komma tillbaka", 7/3.

Det är svårt att skriva om det här utan att framstå som rasist, men det handlar faktiskt inte om det. För mig handlar det om att göra ett val och ta konsekvenserna av det. När jag ser på nyheterna om alla IS-krigare som plötsligt vill ”komma hem”, får det mig att tänka på nazister och fascister som försökte rädda sitt skinn vid andra världskrigets slut.

Jag får kämpa med min ilska, när jag ser reportagen om de så kallade IS-krigarna, som vill vända tillbaka till västvärlden. Vi ska inte låta oss styras av ilska och hat, men jag har mycket svårt att förstå varför vi ska vara medmänskliga, förstående och överhuvudtaget bry oss om de människor som dels valt bort värderingarna i det demokratiska samhället som gett dem medborgarskap, dels vill förgöra samma samhälle genom att kämpa för att upprätta ett annat och dels är så fega att de inte ens vågar står för det.

Förklara för mig varför det skulle vara så hemskt att återkalla ett medborgarskap! Om enda anledningen är att det står i grundlagen, så föreslår jag att man jobbar på att ändra den. Det är ju helt uppenbart att de här människorna inte vill vara här i alla fall, utan bara ”vill hem” för att de vet att de kommer undan med mord. Det är patetiskt att hävda att man ska ta hem dem för att lagföra dem; hur ska det gå till när det inte finns bevis och när den lag som nu är på förslag inte täcker de människor som redan åkt iväg?!

Jag hoppas att Hassan Hassans åsikter inte är representativa för hela det liberala partiet, för då har min vanligtvis liberala själ fått sig en rejäl törn.