Insändare Jag vet inte i hur många städer det finns badsjöar anlagda i centrala delar av stadsbebyggelsen. Det finns säkert ett antal sådana städer både i Sverige och i andra delar av världen. Det är städer som kan erbjuda sina invånare avkoppling och skön svalka heta sommardagar.

Bäst är förstås om det finns naturliga stränder i centrala stadsdelar som det finns i bland annat Vadstena, Motala och Vänersborg. Men i brist på naturliga stränder kan en anlagd badsjö med väl genomtänkt omgivning vara ett gott alternativ.

Jag skulle gärna vilja att våra stadsplanerare och beslutsfattare i Linköping gör en visit på till exempel Google Earth och zoomar in på: South Bank Portlands, South Brisbane, Australien. En anlagd tillflyktsplats för unga och gamla, som inte kan ta sig ut till de milslånga stränderna vid kusten. Till er beslutsfattare: Ta vara på den möjlighet som Tinnerbäcksbadet ger Linköping och dess invånare. Rätt utvecklat kan området med badet bli en oas i en annars rätt torftig sommarstad.

Bertil Lindblom