Insändare Jag och många fler ridtjejer och -killar vill ha fler ridvägar runt hela Linköping. Just nu finns bara några få och tråkiga ridvägar där man rider på vägar, det är inte kul för ryttaren eller hästen. Till exempel så skulle jag rida ut med min häst, då red vi på en bilväg hela tiden, det tycker alla ridtjejer och -killar är supertråkigt.

För det första så brukar det ofta vara cyklister som tar våra ridvägar. De som cyklar kan ju vara nästan överallt och det kan inte vi med häst. För att hästar inte kan gå på varje underlag. Cykelsporten är ju inte direkt större än ridsporten heller.

För det andra så kan hästarna bli skygga för alla fordon som kommer från alla håll och kanter om de går på bilvägar. De kan även skada sig för att bilar kan köra på hästen, och hästen kanske måste avlivas.

För det tredje, om man får mer och roligare ridvägar så blir ens häst gladare och piggare och den får se nya miljöer oftare och om hästen är glad blir ryttaren också det. Vill ni verkligen ha ledsna ridtjejer och killar över hela Linköping?

Så snälla, ge oss ridtjejer och killar fler ridvägar och mer spännande ridvägar för hästen och även ryttarens skull. Gör så hela Linköping får glada hästar.

En uterittsälskande ridtjej