Insändare Vad är det som händer med kommunens satsning på stora hallar i Linköpingsområdet?

I artikel i Corren kunde man läsa om kommunens ”stora” satsning att bygga fullstora hallar i Linköping. Man hänvisar till invånare per stor hall. Vad är tanken med detta? Ska Linghem/ Tallboda/ Ekängen åka till Brokind och träna?

Nej just det, ni hänvisade ju senast till den så kallade multiarenan som ska byggas vid Arenan.

Frågan är om Linghem/ Tallboda/ Ekängen kommer ha första tjing på tiderna i den arenan? Av erfarenhet så vet jag att detta kommer inte att ske.

Vad är problemet?

Principer? Släpp era principer och struntprat om att det ”måste” byggas en likadan hall och bygg den stora hallen i Tallboda nu när ni har chansen. Ni har ju redan startat bygget med nya skolan och dess extremt lilla gympahall.

Skyll inte på att det inte finns avsatta pengar eller att detaljplanen ser ut på ett visst sätt. Jag har sett snabba förändringar i detaljplan och snabba omkastningar i ekonomin i tidigare kommunarbete.

Föreningen Tallboda IF har visat att de vill hjälpa till och har diskuterat engagerat och kreativt kring detta bygge.

Den grusplan som ligger mitt i området och som inte används i dag kan man enkelt göra till en konstgräsplan.

Omodernt? Skapligt omodernt av en kommun som går som tåget och är kända för att ”ideér blir till verklighet”. I detta fall med Tallboda har invånare/föreningen/ledare med flera vädjat gång på gång att detta är viktigt för denna del av Linköping och inte minst för Tallbodas utveckling. Men på sista bokade mötet stängde ni dörren framför ögonen på de engagerade människor som brinner för barns uppfostran och utveckling i det lokala samhället. För det här med idrott bidrar till en bättre uppfostran och utveckling av våra barn. Men det visste ni väl redan förstås?

Klimatsmart? Kan inte tänka mig att det är vidare klimatsmart att hänvisa så många människor att resa med bil/buss till annan ort för att träna varje dag? Ni vill att fler människor ska cykla eller gå. Detta är i så fall skaplig dubbelmoral!

Ni kommer få tillbaka merkostnaderna för att förlänga den tänkta gympasalen som påbörjats i Tallboda. I en stor hall kan man anordna cuper, läger, större lokala aktiviteter eller skapa fler idrottsgrenar för fler människor. Det skapar en positiv anda och mer välbefinnande i denna del i Linköping.