Insändare Apropå TT-artikel om att alla inte alltid använder internet.

Varför skaffar du inte Bank-ID, brukar folk fråga mig: Här är svaret:

Finansiell ID-Teknik BID AB äger, förvaltar och vidareutvecklar Bank-ID. Företaget som startades 2002 ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Ikano Bank, Länsförsäkringar Bank, SEB, Skandiabanken och Swedbank (Wikipedia).

Men, var inte så konservativ, du kan väl swisha pengar i stället för att krångla med kontanter; eller hur?

Swish lanserades av Getswish AB 2012. Getswish AB startades av sex av Sveriges största banker: Danske Bank i Sverige, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, samt Swedbank och Sparbankernas Riksförbund (Wikipedia).

Är dessa banker solida, trygga och hederliga som vi vill anförtro våra resurser? Jag anser inte det. Flera av dem har utmärkt sig i spekulation och pengatvättsaffärer. Snart blir det som i Gudfadern. Vi kommer att få erbjudanden som vi inte kan motstå. Det vill säga det kommer snart inte att finnas några alternativ till digitala och registrerade transaktioner.

Med Gudfadern & Son som har hand om våra pengar och Facebook som garanterar vår personliga integritet så kommer manegen att vara krattad nästa gång ett gäng extremister tar makten i Sverige eller USA eller Ryssland. Bromsa digitaliseringen, så att vi kan förhindra att vi kör i diket?

Karsten Håkansson