Insändare Nu är det svårt att hänga med i diskussionen. Annie Lööf är den partiledare som hela tiden tjatar om Alliansen, Alliansen, Alliansen. Samtidigt arbetar hon som aktivist och försöker hela tiden splittra samma Allians, så fort hon säger något.

Om man tittar på valresultatet och sneglar på det engelska systemet med tre block. Labour (S, V, MP), Liberals (C, L) och Conservatives (M, KD, SD), så ser man tydligt vad svenska folket vill. Labour samlar 40,7 procent av rösterna, Liberals 14,1 procent och de Konservativa 43,6 procent.

Alltså, Centern och Liberalerna är klart minst. Trots detta driver de hela diskussionen med sitt oresonliga SD-hat och håller diskussionen på en sandlådenivå. Och trots att Decemberöverenskommelsen är död, så lever den. Sverige har jätteproblem som måste lösas, men det verkar inte vara den viktigaste frågan för sju av våra riksdagspartier. Positionerande är viktigare än demokratifrågan. Folket vill ha en förändring, som är tydlig att se för den som vill. Men det verkar vara av underordnad betydelse av någon anledning.

Håkan S