Ordet fritt Försäkringskassan gör narr av läkarkåren. Varför reagerar inte läkarna mot FK? Läkare med lång gedigen utbildning blir överkörda av FK, och det finner de sig i?

Efter lång utbildning, mycket kunskap och erfarenhet brukar läkares auktoritet ha tyngd. En läkares ord är något man följer. Men gentemot FK låter de sina utlåtanden och diagnoser ifrågasättas. En diagnos är inte längre en diagnos, en läkarrekommendation inte längre en läkarrekommendation utan ses av FK som ett vagt, inte ens välunderbyggt, förslag.

Om inte läkarna snart reagerar på dessa nedvärderingar, dessa hån, så kommer vi snart att få gå till FK istället för att uppsöka läkare när vi blir sjuka. Det är ju ändå FK som avgör ifall vi har rätt till sjukpenning. Undrar om det är så våra politiker vill att det ska vara.

Under folkhemmets tid så byggdes FK upp, och då var den en försäkring för att vi inte skulle bli utan inkomst när vi blev sjuka. Så är det tyvärr inte i dag. I dag spelar FK roulette med vår hälsa, våra liv, och läkarnas utlåtanden nonchaleras. Hela läkarkåren håller på att förlora sin trovärdighet.

Men visst, vi omyndigförklarade medborgare kan ju lämna vårt ryggskott, vår stelopererade fot, vår utmattning hemma i sängen. FK: ”Vi bryr oss inte om hur sjuk du är.”

Drabbad