Insändare Nu slänger politikerna ut valfläsk till höger och vänster. Orden ekar tomt. I Aktuellts nyhetssändning rapporterades att vi ligger på 13:e plats bland världens dyraste sjukhus med Nya Karolinska i Stockholm. Ansvarsfrågan lyser med sin frånvaro. Överheten leker med medborgarnas skattepengar.

I Agenda står socialdemokraterna och moderaterna och pratar i mun på varandra som två små barn men ingen pratar om vem som har ansvaret för bygget på Karolinska, där kostnaden har sprungit iväg.

Nu ska vården bli bättre hävdar det politiska styret, samtidigt som Aktuellt rapporterar om den psykiska ohälsan som har ökat hos äldre män. En grupp som inte har nämnts tidigare i den politiska världen.

Ensamhet, depression, ångest som många gånger leder till självmord.

Jag blir mörkrädd att möta framtiden och hur blir livet som pensionär då?

Hur kan politiker och beslutsfattare ha mage att höja sin egna arvoden samtidigt som vi har 4 000–5 000 pensionärer i våra storstäder som saknar bostad på grund av en låg pension. Överheten ser och hanterar våra skattemedel som monopolpengar. Vi betalar skatt men vad får vi kvar att leva på den dagen när vi går i pension? Otrygghet med knapp information skapar psykisk ohälsa för vem som helst.

När man blir äldre har man samma behov som alla andra att umgås socialt. Många kommuner lägger ner och stänger verksamheter för de äldre. Varje valår så letar man upp den äldre målgruppen och tigger om deras röster, då finns vi.

Jag upplever att många politiker och beslutsfattare inte har någon verklighetsuppfattning om det som sker här och nu i vårt samhälle.

Jag arbetar själv idag med en annan målgrupp som står utanför samhället där psykisk ohälsa med ångest och depressioner leder till självmedicinering. När jag föreläser om målgruppen så är det många som tror att jag föreläser om den senaste filmen från USA.

Snälla politiker och beslutsfattare, gå ut i samhället och ta in vad som händer och sker. Lyssna på den lilla människan har att säga till er. Besök människor som står utanför samhället och se hur de lever. Möt deras behov med respekt och vördnad. Börja samarbeta och kör inte er eget race.

Peter Magnusson