Insändare Varje gång jag har mött någon som just flyttat till Linköping ges samma klagomål. Det finns inget vatten. Vad de menar är att badplatser är svåra att ta sig till och det inte finns så många möjligheter att komma ut på Roxen.

Linköping har fantastiska badplatser. Det går bussar till de flesta, men man måste själv söka sig till en hel del information innan man vet hur man ska ta sig dit. Det behöver inte vara så krångligt. Vi behöver en badbuss som kör mellan badplatserna under sommaren.

Det finns en kaj precis bredvid resecentrum. En båt likt de som trafikerar Östergötlands skärgård, som förbinder centrum med Berg, Roxenbaden, Sättuna och Ekängen skulle inte bara ge hela stadens unga tillgång till Roxens stränder. Det skulle också bli en mysig turistattraktion och ge tillgång till vattnet på ett sätt som de flesta svenska städer saknar.

Det finns flera andra fantastiska badplatser. De behöver mer service på sommaren. Framför allt är parkering är ett skriande problem vid Blå lagunen. Vi behöver lösa det. Både Svartåfors, Blå lagunen och baden längs Stångån skulle behöva bättre tillgång till till exempel kiosker.

Det är inte varje sommar som är så fin som den vi har i år. Vid badplatserna ligger natur, restauranger, caféer och så mycket mer. Även en regnig sommar skulle det finnas en poäng med både buss och båt till platser som redan är utflyktsmål med utvecklingspotential.

Linköping har möjlighet att bli en mycket bättre sommarstad. En badbuss, badbåt och förbättrad tillgänglighet runt de badplatser vi har skulle ge alla som bor i Linköping mer av de underbara somrar vi har.

Anders Monemar (C)