Insändare De traditionella dagstidningarna har förändrats på senare år. En alltför stor del av utrymmet är inte vikt för traditionella nyheter inom politik, kriminalitet, olyckor eller näringsliv utan propaganda för alternativa livsstilar som gäller mat och motion.

Ofta är det kvinnor i yngre medelåldern som gör vegankost och/eller ekologisk mat till sitt budskap. Reportrarna ställer inga kritiska frågor utan missionärerna får mässa oemotsagda om sina hemmasnickrade teorier. De håller en beskäftig ton som retar mig. Sockrat med lite yoga och öronakupressur.

Avstå från socker, ät inte för mycket rött kött, ät ekologiskt, undvik dioxin i fisken! Är potatisen skalad hemma eller på fabrik? Så kan det låta med variation i det oändliga.

Men medierna är inte konsekventa. En dagen vegankost, andra dagen är det grilltips av känd kock och då duger köttvaror som vanligt. De här 180-gradersvändningarna är särskilt märkbara på försommaren när den nya gasolgrillen för 10 000 spänn ska invigas.

Men sportredaktionerna är en bastion som håller straffområdet rent. Kaffe med korv i periodpausen rår ingen revolutionär på och det är jag tacksam för.

Snälla matmissionärer. Var och en blir salig på sin tro men låt oss traditionalister behålla våra pilsnerkorvar och isterband. Hellre fiskpinnar är pekpinnar!

Anders Jacobsson