Insändare Efter att på nära håll fått följa en afghansk kille i Linköping så har jag tappat tilltron till det svenska samhället. Abbas flyttade in hos min bror med familj för två år sen. Det han har upplevt i sitt unga liv kan vi inte ens föreställa oss. Drömmen om ett liv i frihet blev Sverige.

Här har han kämpat med språket, tagit sig in på gymnasiet och drömmer om att bli brandman. Vilken resurs för Sverige! Nu är det bestämt att Abbas ska utvisas. Vilket slöseri! Först har samhället satsat på honom och sen skickar vi bara iväg honom.

Till saken hör att Abbas konverterat och är väldigt öppen med sin kristna tro. Sverige utvisar inte konvertiter säger Migrationsverket men det sker på löpande band. Abbas fruktar för sitt liv och har fått ta emot flera hot från människor i Afghanistan på grund av sin tro. Hur kan detta rika land låta bli att ge dessa människor beskydd?

Abbas är inte ensam om att vara i denna situation och många konvertiter kämpar för att bli trodda. Att utvisa dessa människor är som att ge dem ett dödsstraff. Hur kan vi bara låta detta ske? Jag skäms!

Abbas svenska faster