Insändare Mahmoud Abbas blev 1994 president i den självstyrande palestinska myndigheten (PA) med säte i Ramallah på Västbanken. Hans yttrande häromdagen att judarna själva var skyldiga till Förintelsen väckte avsky i hela västvärlden. Det han sade var på intet sätt överraskande men säkert en ögonöppnare för många

PA har nämligen från början genomsyrats av judehat. Regimens ekonomiska stöd till palestiniers terrorism i Israel är ett välkänt exempel

De som döms erhåller 580 dollar/mån. Den som dödat en israel kan få 5 ggr mera. Pengarna går till förövarnas familjer på Västbanken. Det sammanlagda utbetalda beloppet 2017 var 347 miljoner dollar. Av något slags stolthet är man helt öppen med dessa siffror. Det är den tredje största budgetposten i deras nationalräkenskaper.

Okänt för många är kanske också att Sverige är en stor bidragsgivare till PA. För tiden 2015–19 är vårt bidrag 1,5 miljarder kronor. Indirekt går alltså en del av våra skattepengar till stöd åt terrorism.

Abbas leder en korrupt förtryckarregim. Ungefär samtidigt med utrikesminister Wallströms besök i Ramallah, där hon talade om kvinnors inflytande i politiken, arresterades den kvinnliga parlamentsledamoten Najat Abu Bakr tillsammans med två kollegor. Hon hade påvisat förskingring i mångmiljonklassen i Abbas regering. Det var hennes ”brott”.

Sverige bör omedelbart ompröva sitt bistånd till PA och i avvaktan på den frysa hela eller delar av biståndet.

Gunilla Almesåker (L)

riksdagskandidat

Gustaf Appelberg (L)

ordf i Linköping

Maud Ericsson (L)

ordf Liberala kvinnor i Östergötland

Lars Neselius (L)

kf-kandidat