Insändare Svar på ”Vad för simhall vill KD ha?” 26/6.

Kristdemokraterna fick fråga i insändare i Corren om vi har ett alternativ till det dyra simhallsbygget. Det korta svaret är: Ja, det har vi. En helt vanlig simhall.

Det går att bekosta 7 stycken fullstora simhallar till priset av den som nu kommer byggas. Vi vill ha en ny simhall där fokus ligger på simidrottens behov. Vi kommer behöva resterande medel för att bekosta andra investeringar i välfärden.

I insändaren framkom, mycket rätt, att vi kristdemokrater är skeptiska till det fokus som är idag på dyr modern design och arkitektur. Vi vill att funktion för simning, vattensport, simskola och vattenlek ska prioriteras före äventyrsbad, spa och gym. Särskilt mot bakgrund av den rekordstora etableringen av äventyrsbadsparken, Lalandia, i grannkommunen Motala som kommer vara till glädje även för Linköpingsborna.

Alla nya byggprojekt i Linköping behöver inte nödvändigtvis vara ett landmärke i överdådig still och form. Vi tror dessutom att lokaliseringen vid Tinnerbäcken inte är den bästa rent logistikmässigt. Vi vill att simhallen byggs vid Stångebro för att vara lättåtkomlig både med bil, cykel och till fots. Troligtvis skulle detta också kunna sänka kostnaderna för byggnationen i planområdet.

Vi vill se över kommunens lyxprojekt och skrytbyggen och prioritera kärnverksamheterna. Det saknas inte behov av nya förskolor, äldreboenden och LSS-bostäder. Låt oss lägga våra gemensamma resurser på det som är centrala uppdraget för en kommun istället för på skrytbyggen där modern arkitektur sätts före simidrottens behov.

Sara Skyttedal (KD)

Liselotte Fager (KD)

Magnus Engström (KD)