Insändare Varför lita på Sverigedemokraterna? Klimatet är på väg att förändras, torr och varm sommar, bränder, brist på regn, minskad foderproduktion.

Den 22/8 sa en meterolog på TV4 att jordens temperatur är höjd med 1 grad, men i Sverige med 1,5 grader. Konstaterat, inte påhittat. Isarna smälter på polerna, havsnivåen stiger.

Jimmie Åkesson hävdar att man inte kan göra politik av vädret. Han tror inte på klimatförändringar på grund av en varm sommar. Dagen efter han sagt det trodde han plötsligt att det var klimatförändringar, men inga förslag kom fram.

Tack och lov finns det partier som förstår att något måste göras. Dagen då vi hade förbrukat jordens resurser var i augusti i år, men i Sverige redan den 31 mars. Det illustrerades tydligt då Isabella Lövin (MP) utfrågades på TV, då visade man upp fyra jordklot, som behövs om vi i Sverige ska leva som vi gör just nu.

Kan vi fortsätta att leva som vi gör och slösa med jordens resurser? Vissa har problem med flygskatten. Flyget spyr ut mängder med avgaser över våra huvuden. Ska det inte vara skatt på flyg? Varför ska vi som åker på marken skatta då?

Fakta från vetenskapen visar att om vi inget gör nu så kommer klimatet att bli kaotiskt om 30 år. Uppvärmningen har då gått så långt att det kommer att bli stora strömmar av flyktingar, länder översvämmas, det blir så varmt att det inte går att bo eller odla livsmedel där.

Det blir jobbigt för Sverigedemokraterna då det förmodligen blir massinvandring till Sverige.

Hur tänker Jimmie Åkesson och SD? Ska ni stå vid gränserna till Sverige med vapen i hand för att mota folk som inte har någonstans att bo?

Det är inte migrationsfrågorna som är det viktiga i kommande val utan miljön. Den måste komma först. Utan den har vi ingenstans att bo, leva eller producera livsmedel. Sverige är ett rikt land, vi har råd att ta hand om de som kommit och ge dem en ny chans i livet.

Skyll inte på invandring och bygg inte politik på människors rädsla. Ni är rädda för det nya, det globala, motståndare till EU. Vad är SD så rädda för ?

Ett parti, MP, har en bra miljöpolitik, mycket kunskap och störst förtroende bland folk då det gäller miljön. Prata med dem nu i valtider, ställ frågor om vår miljö. Många tror att de vill ”kväva” landsbygden, det är inte sant. De vill att folk i storstäder (som åker mest bil) ställer bilen och åker kollektivt.

Stå upp för vår miljö och välj rätt. Vi ska lämna en värld till våra barn och barnbarn värd att leva i.

Finn Möller