Insändare Liberalerna blickar oförtrutet framåt. Att med öppna ögon iaktta och ta ställning till globala och närliggande utvecklingstendenser – det är den liberala rörelsens kännetecken. Det har gällt i mer än hundra år. Och det gäller nu.

Det förutsätter kampvilja och reformiver inför de utmaningar som en omvärld i snabb förändring uppvisar.

SD:s Jimmie Åkesson har därför utnämnt liberal världsordning som sin huvudfiende. Självklart har han rätt som ledare för ett parti som agerar med ryggen före i tillvaron. Det är populistpartiers kännetecken. Rädsla inför framtiden i stället för kontrollerad optimism och framtidstro

Utvecklingen går med rasande fart inom ett antal områden som digitalisering, medicin, energiteknik, kommunikation och inte minst miljöteknik.

Självklart satsar därför liberalerna på skola, utbildning, forskning och internationellt samarbete. Här har Sverige inte råd att misslyckas. Inom EU arbetar Cecilia Malmström och Cecilia Wikström intensivt för frihandel och gemensam flyktingpolitik, trots stort motstånd bland annat från SD, vars två representanter demonstrativt vände ryggen till, när EU-parlamentet startade sin session. SD vill inte vara en del av världen med sin isolationspolitik.

Vi behöver mera EU, betydligt mera, inte mindre.

Gunilla Almesåker (L)

riksdagskandidat

Lars Neselius (L)

kommunfullmäktigekandidat