Insändare Att använda människans rädsla som politisk vapen, speciellt i valtider, börjar få allt större utrymme bland politiker. Om vi hade förhoppning att det politiska samtalet skulle undvika all typ av pajkastning så tror jag vi får tänka om.

I en intervju med en amerikansk finanstidning, Financial Times, så hävdar en av kandidaterna till statsministerposten, Ulf Kristersson, att vi riskerar att få ett antal medborgargarden i vårt kungarike. Man undrar var finns den seriösa debatten inför en valrörelse där utfallet kommer att leda till stora förändringar i det politiska landskapet.

Att ett politiskt parti, Sverigedemokraterna, med eftertryck gör allt för att peka ut invandrarna som det största hotet mot oss alla är inget nytt. För att ytterligare skrämma upp ett antal medborgare så är deras förslag att statistik om brottslingars bakgrund skall redovisas så att vi kanske kan hitta nya syndabockar och därmed underblåsa rädslan att vistas utomhus.

Om vi vill ha ett samhälle i framtiden där våra barn och barnbarn skall känna sig välkomna och samtidigt ha tillit till de som vi valt för att fatta viktiga beslut så är skrämselpropaganda minst av allt den bästa medicinen.

Christer Larsson