Insändare Man kan fundera över hur samtalet fungerar mellan allianspartiernas viktiga företrädare.

När den före detta moderatminister, Tobias Billström, nyligen intervjuades i SVT meddelade han att nu skulle Sverigedemokraterna efter valet tilldelas ordförandeposter i olika riksdagsutskott. Det tog inte mer än ett antal timmar innan partiledarna för Liberalerna och Centerpartiet kom med en kraftfull dementi. Dessutom kritik mot Billström för hans uttalande.

I ett försök att släta över så tvingas Moderaternas partiledare och statsministerkandidat framträda och förklara att det måste skett ett missförstånd vid alliansens samtal. Kanske det. Men som sagt skadan är redan skedd.

I sitt framträdande meddelade Kristersson dessutom att Sverigedemokraterna pratar för mycket om invandring. Som flitig lyssnare av radio och TV har jag den senaste tiden inte hört annat än synpunkter på invandring, inte minst från moderatledaren. Som sagt slå in öppna dörrar passar som kommentar.

Jag hoppas att vi kan acceptera Kristerssons uttalande så att tiden fram till valdagen handlar om andra frågor som påverkar många medborgare och dess anhöriga långt fram i tiden, det vill säga vården, skolan, miljö och de ökande ekonomiska klyftornas betydelse för vårt lands sammanhållning.