Insändare Samtliga partier inom Alliansen och det rödgröna ”blocket” gick till val på att aldrig låta Sverigedemokraterna få något politiskt inflytande. Alliansen tillsammans med SD avsatte statsminister Stefan Löfven. Det gjorde de rätt i, då han under de gångna fyra åren misslyckats med det mesta. Sveriges goda ekonomi som de vill skryta med har de ingen del i utan det är en oavbruten högkonjunktur som skapat den.

Blockpolitik fördummar, säger Stefan Löfven. Ändå har han regerat just med det rödgröna blocket med aktivt stöd av Vänsterpartiet. Ett parti som sossarna regerat med stöd av i decennier fastän de då var kommunister. Detta ytterlighetsparti gick det tydligen an att regera med både då och nu.

Han säger dessutom att det största partiet i det största blocket skall utse statsminister. De rödgröna är inget block och har ingen gemensam politik. På sin höjd är sossar och miljöpartister det eftersom de regerat tillsammans i fyra år men dessa två partier tillsammans är mindre än Alliansen och slutsatsen av Löfvens resonemang måste därför logiskt bli att Alliansen skall utse ny statsminister.

Vi väljare är innerligt trötta på alla både inom Alliansen och de rödgröna som hela tiden skall utmåla 1 100 000 väljare till rasister. Det finns säkert några sådana inom SD men det finns säkert både kommunister och nazister inom de flesta andra partierna, men nära 20 procent av väljarkåren är helt vanliga väljare som tycker att regeringen totalt har misslyckats med migrationen och integrationen.

Man har satsat jättepengar på att lösa detta men bara fått större och större problem. Pengar som troligen hade gett bra mycket bättre utfall i de länder varifrån de har flytt och som kommit de mest behövande till del. Nämligen de som inte haft sådana tillgångar att de kunnat bekosta flykten hit.

Den fråga som gjort SD så pestsmittad är just migrations- och integrationsfrågan. Här har ju Jimmie Åkesson sagt att han godtar den nivå som Moderaterna lagt i denna fråga som en golvnivå. Bra. Då är ju den största frågan löst och övriga frågor är ju inte på samma konfliktnivå.

Annie Lööf lovade dyrt och heligt i valrörelsen att aldrig sätta sig i en socialdemokratisk regering. Vill hon och övriga inom Alliansen ha vår respekt även i framtiden, så ta er nu samman.

Svante Bergqvist

Ödeshög