Insändare Eftersom jag inte besökt Kärna vårdcentral på ett antal veckor, så var jag inte medveten om att det införts nya parkeringsregler. Du kan nu parkera gratis upp till 2 timmar, men du måste ha parkeringsbiljett i vindrutan.

Många med mig har fått parkeringsböter på grund av de nya reglerna.

Jag blev uppmärksammad, av en omtänksam man, att jag var tvungen att ha parkeringsbiljett. Men ”felet” var att jag hade med mig en släpa efter bilen.

Jag löste parkeringsbiljett och parkerade på lämpligt ställe för att inte vara till hinder för övriga trafikanter. Någon dubbelruta fanns inte tillgänglig.

Trots biljett och lämplig parkering fick jag en p-bot på 700 kr, jag stod ju inte exakt inom någon markering utan vid sidan av.

Samtidigt kom två småbarnsföräldrar ut, de hade varit på någon aktivitet med barnen, de fick också p-bot på 700 kr vardera eftersom tidsgränsen passerat med ett par minuter.

Nu till min undran:

- Varför går inte kommun ut med ordentlig information om att det gäller nya parkeringsregler? Eller sätt upp ett stort anslag så att man observerar det när man kommer till parkeringen.

- Varför jagar Smart Parkering Sverige AB så intensivt nu i början. Enligt uppgift från vittnen så hinner föraren bara lämna bilen, så är parkeringsbolaget framme och ”lappar” bilen. Mycket lättförtjänta pengar är väl troligen orsaken.

Det är ju så sjukt! Du kan parkera gratis med parkeringsbiljett i rutan och så jagar parkeringsbolaget runt i hopp om att du missat biljetten.

Kärna vårdcentral har haft kontakt med kommun två gånger, sedan nya reglerna infördes, men responsen från kommun har tydligen inte varit så stor.

Nykilsbo