INSÄNDARE Alltså, det här är inte klokt. Jag har fruktansvärt ont i min fot på grund av min artros och måste ha kryckor för att ta mej fram stundtals. Har inget brosk eller ledvätska kvar i fotleden på höger fot. Min läkare bedömer att foten måste vila fram till steloperationen som kommer ske i höst och skriver därmed ett sjukintyg fram till operationen till att börja med. Efter operationen tar det cirka 12 månader innan jag är ok.

Nu har jag pratat med Försäkringskassan. Jag har inte rätt till någon sjukpenning (jo sen i höst, under den första tiden när jag är nyopererad). Anledningen är att jag kan utföra ett stillasittande arbete, anser de. Hur man nu hittar man ett stillasittande jobb, så här plötsligt och utan erfarenhet?

Då sa jag att det är ju nu jag har ont och ett stillasittande jobb när jag är nyopererad kan jag väl utföra då också. Bara att käka morfin. Så: ingen inkomst alls förrän när jag är ok efter operation, alltså hösten 2017. Suck, vad gör jag? Tacksam för svar från våra politiker.