Insändare Jag blir bekymrad när Kindapolitikerna tror att man ska tjäna ekonomiskt genom att lämna befintliga lokaler med Kinda lärcentrum och bygga om bland annat Stjärnebo gymnastiksal. Denna kommer förstöras med att göra två våningar och den undre blir som en betongbunker utan fönster, så kallat allaktivitetsrum. Duschar och bastu försvinner. Hur intressant är det då med någon typ av sport och gymnastik?

Det är möjligt att räcker för att träna munlädret på våra politiker, men den kompetensen verkar redan finnas. Ett huvudargument när man flyttade Lärcentrum från Stjärnebo till nuvarande Regenten var att det låg mera centralt. Vad jag förstår så har inte avståndet ändrats på dessa år. När skolan fanns kvar på Stjärnebo var det för dyrt att renovera och huset i för dåligt skick, men vips så gäller inte det när vuxna ska in i huset.

Kalkylen som lämnades nyligen för ombyggnation ligger på drygt 11 600 000 kr. De som håller på med renoveringar av gamla hus vet att kalkyler sällan håller. I nuvarande lokaler har man en förhöjd hyra under avtalsperioden på grund av de lokalanpassningar som kommunen önskat. Därefter när avtalet går ut 2020-12-31 så kan hyran sänkas betydligt. Kommunen har dock inte varit intresserad att diskutera hyresfrågan.

Högstadiet kommer med början i höst att öka ut idrotten med 40 min. Först ut är årskurs sju och efter tre år är hela högstadiet där. Konsekvensen är att fler timmar behövs i idrottshallen på Värgårdsskolan och då behövs gymnastiksalen på Stjärnebo ännu mera. Förra året användes salen i Stjärnebo runt 800 gånger.

Risken finns att kommunen måste bygga en ny sporthall om några år vid Värgårdsskolan om Stjärnebo försvinner. Prislapp 30–40 miljoner? Spara skattekronor i Kinda och släng förslaget i – papperskorgen. Återupprätta Kåken istället på resten av Stjärnebohusen för ungdomar, så spar vi pengar på minskad vandalisering och minskad droganvändning bland våra ungdomar.

Per Svensson Borrud