Insändare Äntligen någon som ser stora demokratiska frågetecken i partiet Sverigedemokraterna. I en krönika i Corren skriver förre chefredaktören Ernst Klein om hur de politiska partierna varit så ”mjuka” mot just SD. Personligen instämmer jag helt i Ernst Kleins synpunkter.

Låt mig ta några exempel på åsikter och fakta där SD kommit för lindrigt undan. Kvällstidningen Expressen har i samarbete med den ideella föreningen Expo hittat ett antal personer på SD:s valsedlar med ett näraliggande deltagande i olika nazistorganisationer.

Partiordföranden Jimmie Åkesson har nyligen talat om att lägga ned public service P3 för att vissa av deras program inte passar honom.

Arbetsförmedlingen skall läggas ned. Det mesta av insatser för nyanlända skall skrotas. Och inte minst allt elände som invandrare ställer till med. De personer jag talar med och som uppger att de skall rösta på SD har alltid som svar, ”invandrarna”. Invandrarna betraktas i deras vardag som ett stort problem. Ett parti som spelar på dessa fördomar och bidrar till att vissa personer både blir oroliga och ibland uttrycker ett näst intill hat mot invandrare är farligt och borde tas på betydligt större alvar.

Tänk en gång till innan du går till din vallokal.

Christer Larsson