Insändare Vi fick häromdagen med posten en propagandatidning från Sverigedemokraterna. Blev riktigt förbannad att de skaffar vår adress för att använda i propagandasyfte. Riktar sig tydligen till folk över 66 år. Rena bondfångarfasonerna.

Det liknar metoder som oseriösa telefonförsäljare använder för att lura äldre människor. Nu är vi ju varken dumma eller oinsatta i samhällsfrågor, så man blir ju än mer upprörd när SD utger sig för att vara en folkrörelse. De flesta med litet insikt känner till att det välfärdssamhälle som vi kan njuta frukterna av idag i mångt skapades under 1900-talet genom ett uppoffrande arbete av folkrörelser, till exempel arbetarrörelsen, rösträttsrörelsen, kvinnorättsrörelsen med flera.

Det de var med och uppnådde var så långt ifrån det samhälle som SD står för som man kan komma. Det är ett parti med dunkla syften (läs deras partiprogram), som lyckats suga upp missnöjda och rädda människor med ett enda gemensamt, att vara missnöjd med de etablerade partierna.

Till de som aningslöst och med ett diffust missnöje som grund kan tänka sig att rösta på SD: Vill ni verkligen ha det samhället för era barn och barnbarn? Om man nu vill vädra sitt missnöje (och det kan ju vara fullt berättigat) rösta då blankt, men vägra SD.

Ett förslag till om du som vi reagerar mot att få den här typen av propaganda adresserad till dig, skicka tillbaka det med posten under Retur Avsändaren.

Bernt Karlsson