Insändare När man läser att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommit överens om att bygga en höghastighetsjärnväg Stockholm–Göteborg, Stockholm–Malmö, ja då kan man häpna. Detta dårskap skulle kosta 205 miljarder kronor för svenska skattebetalare sägs det, och då är det säkert ändå drömsiffror och tagna i underkant som alltid.

Och även om denna siffra skulle stämma så är 205 miljarder astronomiska utgifter för svenska folket. Här har vi en järnväg som är mycket eftersatt och nergången, denna borde i stället repareras i första hand, så att tågen går i tid och allt fungerar.

Här har vi gamla och sjuka som behöver sjukvård som också är eftersatt, vi har också vanlig sjukvård som nu är i kris där inga pengar finns till personal som hellre slutar.

Våra pensionärer får leva på småslantar som är under EU:s existensnivå. Ja, listan kan bli lång. Mycket borde göras innan denna järnväg ska byggas, men Löfven har blivit hypnotiserad av Miljöpartiet. Han varken ser klart, eller tänker klart, för han är springpojke till detta parti, i alla sammanhang och kommer att gräva sin egen grav till hösten.

Yngve Karlsson