Insändare Lever vi i samma land som våra politiker? Media öser ut nyheter om hur den lilla människan lever idag i vårt samhälle. Når inte nyhetsinformationen in i Sveriges riksdag, eller struntar man helt enkelt i den lilla människan? Nu när det är valår vill man gärna ha den lilla människans röst på valdagen.

Ansvar och samarbete partierna emellan lyser med sin frånvaro. Man har gått över till pajkastning medan vårt land blöder och många människor far illa. Frågor ställs till våra politiker men svaren uteblir.

Det är bara en massa mundiarré som förpestar den så kallade samhällsdialogen.

Vi har satsat på sjukvården säger ett parti medan det andra hugger emot, snälla sluta!

Debatten i riksdagen kan ofta jämföras med barnens diskussion i sandlådan. Regering och riksdag har inte reflekterat över hur vårt samhälle mår idag.

Dagens politik leder fram till att olika grupper ställs emot varandra. Jag starkt orolig över vad det kan leda till på sikt. Varningssignaler ljuder nästan varje dag. Utanförskap, missbruk, hemlöshet, kriminalitet, våldtäkter, bilbränder, ja listan är lång.

Jag arbetar som socialarbetare och möter den lilla människan varje dag i mitt jobb.

Jag ser hur människor hamnar utanför vårt samhälle, där ensamheten leder till både psykisk och fysisk ohälsa. Jag möter människor som ligger ute sommar som vinter. Jag får lyssna till många olika livsberättelser som skulle få våra politiker tro att det var en film som presenterades för dem.

Jag får flera samtal i veckan från människor som är rädda att möta framtiden och ibland undrar de om det finns någon framtid. Ångest, skam och självmordstankar finns på dagens agenda i vårt trasiga samhälle. Det handlar om levande människor precis som du och jag.

Tyvärr upplever jag att våra politiker inte håller med om det, eftersom det får fortgå år efter år. Mitt råd till den politiska världen är att börja samarbeta och bygg broar med information, kommunikation och motivation tvåfiligt. Sluta med er pajkastning för ni leker med andra människors liv som insats.

Peter Magnusson